Giganten uit financiële industrie blokkeren toegang tot Spot Bitcoin ETFs

Het is je vast niet ontgaan dat de felbegeerde Spot Bitcoin ETFs gisteren debuteerden op de Amerikaanse beurs. Daar was niet iedere grote speler uit de traditionele financiële industrie blij mee. Vanguard, een partij die biljoenen beheert voor zijn klanten, besloot om de toegang tot Spot Bitcoin ETFs compleet te blokkeren.

Andere partijen geven “sommige klanten” de mogelijkheid om de Spot Bitcoin ETFs te kopen.

Wat is er aan de hand?

Bitcoin is de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eindelijk voorbij als belangrijke horde in de ontwikkeling van de asset.

Maar nu springen grote traditionele partijen voor de echte doorbraak van bitcoin, omdat de asset niet in lijn zou zijn met hun filosofie.

Het beschermen van investeerders kan hiervoor niet echt een reden zijn, omdat de Spot Bitcoin ETFs een veilige manier zijn om te beleggen in een asset die ongeëvenaarde rendementen behaalde de afgelopen 15 jaar.

Naast Vanguard doen ook het in Zwitserland gebaseerde UBS en het Amerikaanse Citigroup lastig over de toegang tot Spot Bitcoin ETFs.

Sommige klanten krijgen toegang

UBS laat weten dat klanten met een lagere risicotolerantie geen toegang krijgen tot de Spot Bitcoin ETFs. Citigroup geeft aan dat alleen institutionele klanten de mogelijkheid krijgen om de Spot Bitcoin ETFs te kopen.

De in New York gevestigde bank laat weten dat “de producten momenteel evalueert” voor andere klanten.

Deze acties zijn vreemd te noemen, omdat grote namen als BlackRock, Fidelity en Invesco zich onder de uitgevers bevinden.

Zo krijgt de anti-bitcoin soap opnieuw een vervolg, ondanks dat de grootste vermogensbeheerders ter wereld besluiten om ETFs op de markt te brengen. Wat heeft de traditionele financiële wereld toch tegen bitcoin? Zijn ze echt bang voor een financiële asset waar geen marketingteam achterzit?

Na een periode van 15 jaar waarin bitcoin succes na succes behaalde zou het misschien slimmer zijn om de asset in ieder geval voorzichtig te omarmen.


The post Giganten uit financiële industrie blokkeren toegang tot Spot Bitcoin ETFs appeared first on Bitcoinmagazine.nl.