Gerucht over insolventie Bybit klopt niet, beurs heeft gewoon $11 miljard aan activa

Ben Zhou, de CEO van de cryptobeurs Bybit, reageert op geruchten dat het bedrijf zou zijn gehackt en failliet zou gaan. Er circuleerden op X berichten rond dat de beurs insolvent zou zijn.

Dat werd opgepakt en er gingen memes rond waarin berichtgeving over FTX werd aangepast met Bybit-nieuws. Dit ging er zo hard aan toe, dat de CEO zich genoodzaakt voelde om het “nieuws” te ontkrachten.

Terwijl de grapjes ervoor zorgden dat een groep mensen hun geld bij de beurs weghaalde, doken anderen juist in de data. Een bug in de proof-of-reserves statistieken van Arkham Intelligence zouden de aanleiding kunnen zijn geweest voor het gerucht. Het leek erop dat de wallet van de exchange leeg liep, alsof hackers de bitcoin uit de wallet aan het drainen waren.

Dit blijkt onjuist: de fondsen zijn gewoon in bezit van Bybit. Een dag later kwam Bybit zelf ook naar buiten met een statement. Op 23 mei maakte Zhou officieel op X bekend dat er niets van waar is:

“Geen van de geruchten die ik tot nu toe heb gezien, heeft echte feiten die dit ondersteunen.”

Daarnaast deelde Zhou ook een link naar Bybit’s proof-of-reserves (PoR) en een dashboard van Nansen, een ander analysebedrijf. Het heeft meer dan 100% van de stortingen aan activa, wat betekent dat het aan alle verplichtingen van klanten kan voldoen.

Uit de data van Nansen blijkt dat dat de wallets van Bybit maar liefst $11,2 miljard aan cryptovaluta bevatten. 30% hiervan zijn bitcoinstortingen van klanten, en 20% USDT-tokens.


The post Gerucht over insolventie Bybit klopt niet, beurs heeft gewoon $11 miljard aan activa appeared first on Bitcoinmagazine.nl.