Geplaagde bitcoin miner moet noodgedwongen Canadese mijn sluiten

Het beursgenoteerde Hut 8 zit in de problemen en moet zijn mining-faciliteit in het Canadese Alberta sluiten. Die pijnlijke beslissing komt tijdens een periode waarin het bedrijf probeert te herstructureren en optimaliseren onder leiding van een nieuwe CEO.

Hut 8 was altijd een toonaangevende miner en loopt nu wat achter op de concurrentie. Dat is ook terug te zien in de prestaties van het aandeel, die een groot deel van de industrie niet kunnen bijbenen.

Hut 8 wil optimaliseren

Het sluiten van de Drumheller-operatie in Canada zorgt voor een significante verandering in de bedrijfsvoering van Hut 8. Met onmiddellijke ingang zal het de operaties daar staken en de meest efficiënte miners verplaatsen naar een andere faciliteit in Alberta, Canada.

Deze beslissing, genomen op basis van een diepgaande analyse naar de afnemende winstgevendheid, stijgende energiekosten en stroomproblemen, moet uiteindelijk voor een gestroomlijndere bedrijfsvoering zorgen.

“Na een diepgaande analyse hebben we besloten dat de winstgevendheid van Drumheller significant beperkt is door verschillende factoren, waaronder gestegen energiekosten en stroomproblemen”, aldus CEO Asher Genoot.

Het bedrijf behoudt overigens de lease op de Drumheller-locatie. Zodat het de operaties daar opnieuw kan starten als de omstandigheden nog verbeteren. Deze nieuwe strategie zou de cashflows ten goede moeten kopen en de kosten van het minen van bitcoin verlagen met 11 procent.

Uitbreiden in Amerika

Los van het sluiten van de operatie in Canada, kijkt men bij Hut 8 ook naar de toekomst. Daar horen natuurlijk uitbreidingen bij en die komen er in het Amerikaanse Texas. In Texas investeert Hut 8 17,3 miljoen dollar om een nieuwe faciliteit te bouwen.

Die investering is in lijn met het strategische doel van Hut 8 om zich op de juiste manier te positioneren voor de volgende halving van bitcoin.

Door de uitgaven voor de bouw van het project van 29 naar 17,3 miljoen te verlagen, laat Hut 8 zien dat ze echt de focus hebben op efficiënte uitbreiding. “Ons in-house ontwikkelteam maakt het voor ons mogelijk om snel en kosteneffectief te bouwen”, aldus een optimistische Genoot.

De komende maanden tot jaren moeten uitwijzen of de strategie van Genoot voldoende is om Hut 8 weer op het goede spoor te krijgen.


The post Geplaagde bitcoin miner moet noodgedwongen Canadese mijn sluiten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.