Georgië werkt samen met Ripple om economie te digitaliseren

De Republiek Georgië neemt belangrijke stappen in de modernisering van haar financiële sector door een partnerschap aan te gaan met Ripple. Deze samenwerking is gericht op het verbeteren van financiële inclusie, efficiëntie en transparantie in de economie van het land.

Ontmoeting NBG en Ripple Executives

Natia Turnava, waarnemend gouverneur van de Nationale Bank van Georgië (NBG), en Varlam Ebanoidze, hoofd van de afdeling voor de ontwikkeling van financiële en toezichtstechnologie van de bank, hadden onlangs een ontmoeting met James Wallis, Ripple’s Vice President of Central Bank Engagements.

De gesprekken waren gericht op het versterken van de samenwerking op het gebied van financiële technologie en het verkennen van mogelijkheden voor economische digitalisering in Georgië. Wallis introduceerde Alistair Brown van EPAM Systems en benadrukte de essentiële rol van de integratie van geavanceerde fintech-oplossingen bij het stimuleren van de digitale transformatieagenda.

Het digitale Lari-initiatief van Georgië

Deze bijeenkomst bouwt voort op een eerdere overeenkomst van eind 2023, waarbij Ripple werd aangewezen als officiële technologiepartner voor de ontwikkeling van de digitale valuta van de centrale bank van Georgië, de digitale lari.

Het proefproject is gericht op het testen van CBDC-technologie in verschillende sectoren, waaronder overheidsdiensten, bedrijven en de detailhandel. Deze samenwerking met Ripple is een strategische stap om de financiële infrastructuur van Georgië op één lijn te brengen met geavanceerde blockchaintechnologie.

Ripple’s bredere betrokkenheid bij CBDC-oplossingen

Georgië is niet de enige die CBDC-oplossingen met Ripple onderzoekt. Het bedrijf heeft ook samengewerkt met verschillende andere landen, waaronder Bhutan, Montenegro, Colombia en Palau, om soortgelijke initiatieven te ontwikkelen.

De betrokkenheid van Ripple bij deze projecten onderstreept de toewijding aan het stimuleren van wereldwijde financiële innovatie door middel van blockchaintechnologie.

Versterking van de financiële infrastructuur

De opname van EPAM Systems in de samenwerking onderstreept het belang van de integratie van geavanceerde digitale oplossingen om de financiële infrastructuur van Georgië te verbeteren.

De samenwerking van de Nationale Bank van Georgië met Ripple is gericht op het gebruik van blockchaintechnologie voor een meer inclusief en efficiënt financieel systeem en schept een precedent voor andere landen om te volgen.


The post Georgië werkt samen met Ripple om economie te digitaliseren appeared first on Bitcoinmagazine.nl.