Gensler’s Dilemma: SEC Voorzitter Geconfronteerd met Kritiek in de Strijd om Bitcoin ETF Goedkeuring

Better Markets, een Amerikaanse non-profitorganisatie, heeft zich in een brief aan de Securities and Exchange Commission (SEC) uitgesproken tegen de goedkeuring van Bitcoin Spot ETF’s. De organisatie stelt dat goedkeuring van deze ETF’s beleggers zou blootstellen aan een markt die volgens hen doordrenkt is van fraude en manipulatie.

Oppositie tegen Bitcoin spot ETFs

De organisatie heeft in een ongebruikelijke stap een aanvullende commentaarbrief ingediend. Hierin betoogt Better Markets dat het goedkeuren van de hangende regelwijziging door de SEC een grote, zo niet historische, fout zou zijn, die zou leiden tot grote verliezen voor beleggers.

Deze kwestie heeft ook aandacht gekregen van andere experts en belanghebbenden. James Seyffart, een analist bij Bloomberg, merkte op dat een afwijzing door de SEC, gezien de tijd, inspanning en energie die de afgelopen maanden door alle aanvragers en SEC-medewerkers is besteed, zeker als een criminele daad beschouwd zou kunnen worden.

Eleanor Terrett, een journalist gespecialiseerd in cryptocurrency bij FOX Business, wees op de mogelijke impact van de brief van Better Markets op de goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF door de SEC. Hij haalde de nauwe relatie aan tussen SEC-voorzitter Gary Gensler en Dennis Kelleher, president en CEO van Better Markets. Beiden waren samen actief in het overgangsteam van president Biden, en Kelleher staat bekend om zijn afkeer van crypto.

Kelleher heeft in het verleden opmerkingen gemaakt over Gensler, de SEC en de cryptosector. Hij stelde dat de cryptosector geen legitiem of sociaal nuttig doel dient en een fundamenteel roofzuchtig bedrijfsmodel heeft. Kelleher deelt Genslers publieke visie dat de meerderheid van de cryptocurrencies ongeregistreerde effecten zijn, en stelt dat het merendeel van de crypto-producten ongeregistreerde effecten en grondstoffen zijn die worden verhandeld op ongeregistreerde beurzen.

Senator Warren’s standpunt

Senator Warren, een uitgesproken criticus en ‘aartsvijand’ van cryptocurrencies, heeft zich openlijk geassocieerd met Kelleher en Better Markets. Ze heeft zelfs een lovende getuigenis over de organisatie op hun website geplaatst. Dit benadrukt de aanhoudende controverse en het debat rond de regulering en acceptatie van cryptocurrencies in de financiële sector.


The post Gensler’s Dilemma: SEC Voorzitter Geconfronteerd met Kritiek in de Strijd om Bitcoin ETF Goedkeuring appeared first on Bitcoinmagazine.nl.