Gemini Earn-klanten krijgen mogelijk slechts 61% terug van waarde in crypto

De schuldeisers van Gemini Earn komen in opstand tegen een voorgesteld reorganisatieplan dat hun beloofde Bitcoin-uitbetalingen aanzienlijk zou kunnen verminderen. Volgens het voorstel, dat nu ter stemming is voorgelegd, zouden gebruikers in het slechtste geval slechts 61% van hun verloren fondsen kunnen herstellen.

Gemini Trust onthulde in een recente post dat het schuldeisers op 13 december een e-mail stuurde met details over het plan. Volgens dit plan zouden schuldeneisers een uitbetaling ontvangen gelijk aan hun Earn-cryptosaldi vanaf 19 januari 2023, de datum waarop Gemini’s cryptoleningpartner Genesis Global Capital faillissement aanvroeg.

Op dat moment waren Bitcoin en Ether aanzienlijk minder waard dan nu. Dit zou betekenen dat schuldeneisers in het ergste geval slechts $12.773 per Bitcoin ontvangen, ofwel 30% van de huidige marktwaarde.

Reacties op de post van Gemini zijn overwegend negatief, met veel oproepen om “TEGEN te stemmen”. Gebruikers uiten hun frustratie en beschuldigingen van misleiding door Gemini.

Gemini Earn was een programma waarbij gebruikers rente verdienden in cryptocurrencies. Gemini trok honderden miljoenen dollars terug van Genesis voor het faillissement. De beurs probeert nu $1,6 miljard van Genesis terug te vorderen voor de Earn-gebruikers.

Schuldeneisers hebben tot 10 januari 2024 om het plan van Gemini te accepteren of af te wijzen. Bij acceptatie zal de faillissementsrechtbank op 14 februari 2024 beslissen over de definitieve goedkeuring van het plan.


The post Gemini Earn-klanten krijgen mogelijk slechts 61% terug van waarde in crypto appeared first on Bitcoinmagazine.nl.