“Gebrek aan steun voor bitcoin boven de $60.000”

De bitcoin koers handelt op dit moment weer boven de 70.000 dollar, maar volgens Keith Alan van Material Indicators is er weinig steun voor de digitale munt boven het niveau van 60.000 dollar.

“Duidelijk is, wat de liquiditeit betreft, dat het pad van de minste weerstand omlaag is. Dat is geen speculatie”, aldus Keith Alan.

Tijd voor een nieuwe correctie voor bitcoin?

Maakt bitcoin zich op voor een nieuwe correctie? Als we Keith Alan mogen geloven is het antwoord op die vraag een volmondig ja. In de video bij zijn tweet laat Alan zien dat het gros van de biedingen voor bitcoin pas rond de koers van 60.000 dollar liggen.

Als we naar de toekomst kijken, dan zijn vooral de week- en de maandsluiting belangrijk voor bitcoin, zo is de overtuiging van Alan.

“Afgelopen week sloot bitcoin op 68.900 dollar en afgelopen maand op 61.100 dollar. Het zou kunnen dat die niveaus worden uitgedaagd richting de aanstaande sluitingen”, zo gaat Alan verder.

Op dit moment handelt bitcoin daar met een koers van 70.200 dollar echter nog gewoon boven en lijken we ons geen zorgen te hoeven maken. Al weten we natuurlijk allemaal dat het in het geval van bitcoin heel snel kan omslaan.

Cruciaal moment voor bitcoin

Rekt Capital denkt dat het vooral belangrijk is voor bitcoin om de koers van 69.000 dollar in een steunpunt te veranderen. In 2020 was het voor bitcoin bijvoorbeeld belangrijk om hetzelfde te doen met het niveau van 20.000 dollar.

Verder focust Rekt Capital zich in zijn nieuwe video op de aanstormende bitcoin halving. Op dit moment staat die belangrijke gebeurtenis voor 20 april op het programma.

Voor nu lijkt Rekt Capital zijn geld in te zetten op een lange periode van zijwaartse koersactie voor bitcoin, die we in vakjargon ook wel consolidatie noemen. Dat zijn momenten waarop beleggers zich voorbereiden op de volgende fase van de markt.

Nu is de grote vraag natuurlijk of die volgende fase gepaard gaat met nieuwe all-time highs of een onverwachtse bearmarkt.


The post “Gebrek aan steun voor bitcoin boven de $60.000” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.