“GBTC verliest $358 miljoen aan bitcoin, maar ellende is bijna voorbij”

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ETF verloor gisteren opnieuw voor 358 miljoen dollar aan bitcoin, maar volgens ETF-expert Eric Balchunas is de ellende van de uitstromen bij Grayscale bijna voorbij. Sinds maandag zien we de uitstromen bij Grayscale langzaam vertragen, maar dat hebben we eerder gedacht tijdens de levenscyclus van de ETF.

Bitcoin op de pijnbank

Voor bitcoin is het natuurlijk lastig om zijn bullish momentum door te zetten tegen de achtergrond van deze enorme uitstromen bij de ETF van Graysacle.

In totaal komt de uitstroom voor Grayscale deze week al op 1,8 miljard dollar uit. Verder boekten alle ETFs bij elkaar al vier achtereenvolgende dagen van negatieve uitstromen.

Eric Balchunas denkt dat de ellende bij Grayscale bijna voorbij is, omdat de overgrote meerderheid van de verkopen volgens hem komen van failliete cryptobedrijven.

Dat is een mogelijkheid, omdat je anders zou verwachten dat Grayscale wel actie zou ondernemen bij al deze uitstromen. Als zij zien dat hun fonds in rap tempo leegloopt en het klanten zijn die normaal gesproken zouden blijven, dan hadden ze nu misschien wel lagere managementkosten doorgevoerd?

$13,6 miljard sinds 11 januari

Sinds de lancering op 11 januari verloor de Graysacle Bitcoin Trust al voor 13,6 miljard dollar aan bitcoin. In lijn met de uitspraken van Eric Balchunas suggereert ook de pseudonieme onderzoeker ErgoBTC dat ongeveer 1,1 miljard dollar van de uitstromen van Grayscale deze week van het failliete Genesis zijn.

De activiteitsvolumes en timing van de fondsbewegingen uit GBTC en in Genesis lijken heel erg met elkaar overeen te stemmen.

Zodoende is het goed mogelijk dat Genesis achter deze uitstromen zit en het einde in zicht is wat betreft de verkopen bij Grayscale. Dat zou voor de markt een hele welkome verrassing zijn.

Bitcoin heeft immers een paar hele lastige dagen achter de rug. Sinds het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar is het niet meer gelukt om het bullish momentum te herpakken.


The post “GBTC verliest $358 miljoen aan bitcoin, maar ellende is bijna voorbij” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.