Gaat Bitcoin Volgende Week Weerstand $72K Doorbreken?

Na een koersdaling van circa 4% vlak voor het weekend is de Bitcoin-prijs de afgelopen 24 uur vrijwel stabiel gebleven. Ondanks dat we wederom zijn afgewezen door de bovenkant van de prijsrange $72.000, blijven de bullish signalen stevig overeind. We zullen zeer waarschijnlijk moeten wachten wat de nieuwe handelsweek voor ons in petto heeft, of krijgen we nog een zondag pump?

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

In alle eerlijkheid is er eigenlijk geen reden voor ons om vandaag een update te schrijven. Er is namelijk nog steeds niets veranderd. Echter, om verwarring te voorkomen en omdat mogelijk niet iedereen de laatste updates heeft gelezen, zetten we onze gedachten nog eens uiteen.

Begin mei slaagden we erin om weer terug te keren in de prijsrange van $60.500 tot $72.000, die al twee maanden standhield. We bestempelden deze gebeurtenis als een ‘tijdelijke afwijking’. Een afwijking impliceert meestal dat we het andere uiterste gaan opzoeken.

Toen we vervolgens ook de langetermijntrend (200 MA’s op de 4-uurs grafiek) heroverden, zeiden we dat we niet alleen dachten dat die kracht ons in staat zou stellen om de bovenkant van de prijsrange rond $72.000 op te zoeken. We gingen er ook van uit dat we waarschijnlijk opwaarts uit de range zouden kunnen breken, gezien de bredere marktomstandigheden.

Een maand later denken we nog steeds hetzelfde. Er is nooit een reden geweest voor ons om hieraan te twijfelen, vooral omdat de prijsbewegingen onze theorie alleen maar hebben bevestigd.

Vlak voor het weekend zijn we opnieuw afgewezen door de bovenkant van de prijsrange rond $72.000. We hebben een stap terug gedaan van ongeveer 4%, maar blijven toch bullish. De bullish argumenten die ons überhaupt naar de bovenkant van de range hebben gebracht, verdwijnen niet zomaar, zelfs niet nu de weerstand doet wat we van weerstand mogen verwachten.

Wat we zeker weten, is dat uiteindelijk een van de twee doorbroken gaat worden. We krijgen of een bullish uitbraak uit de range, of we verliezen de langetermijntrend (200 MA’s op de 4-uurs grafiek). In het laatste scenario is een uitbraak uit de range op korte termijn een behoorlijk stuk minder waarschijnlijk geworden.

We blijven ons focussen op hetzelfde systeem dat ons tijdens de huidige bullmarkt voordeel heeft gebracht. Dit systeem vertelt ons dat we de opwaartse trend in alle relevante tijdframes blijven voortzetten.

Dit systeem kan worden samengevat met: “respecteer de trend.”

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

“Nieuw in de Webshop: Blockhunters – Het Ultieme Bitcoin Spel voor de Echte HODL’er!”


The post Gaat Bitcoin Volgende Week Weerstand $72K Doorbreken? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.