Gaat bitcoin koers zijn all-time high binnenkort voorbij? Dit cruciale patroon zegt ja!

Enkele analisten hebben een ‘inverse head and shoulders’ patroon waargenomen op de grafiek van bitcoin. Dit is een positief teken dat suggereert dat de neerwaartse trend afneemt en dat er een mogelijke grote prijsstijging komt. Als dit patroon bevestigd wordt, kan bitcoin een aanzienlijke sprong omhoog maken. Maar boven welke prijsniveau’s moet de bitcoin koers komen om dit patroon te bevestigen?

Matthew Hyland ziet bullish inverse head and shoulders voor bitcoin

Crypto-handelaar Matthew Hyland lichtte op 4 mei op het socialemediaplatform X toe: “Als we niet direct doorbreken naar $67,5k, dan zou zoiets vormen over de komende maand logisch zijn voor een omkering van het bodempatroon.” Hij benadrukte dat zo’n ontwikkeling een uitstekende opzet zou zijn om “de volgende stap omhoog te stuwen.”

Hyland beschrijft dat het patroon doorgaans bestaat uit drie dalen onder een zogenaamde neklijnweerstand. Het middelste dal, bekend als het hoofd, is dieper dan de twee schouders aan de zijkanten. Volgens Hylands waarnemingen is bitcoin al hersteld van zijn recente laagtepunt of ‘hoofd’ op $58,614 op 1 mei. Hij suggereert dat als het patroon doorgaat, bitcoin steun zou moeten vinden rond zijn tweede schouder op ongeveer $60,000—een cruciaal ondersteuningsniveau.

De potentiële impact van het patroon op de bitcoin koers

De gevolgen van dit patroon kunnen aanzienlijk zijn. Het niet handhaven van prijzen boven $59,500, wat wordt beschouwd als een kritische prijs voor kortetermijnhouders, kan de positieve trend ondermijnen, zoals opgemerkt door de pseudonieme crypto analist en mede-oprichter van CMCC Crest, Willy Woo, aan zijn 1,1 miljoen volgers op 3 mei.

Bovendien, als de prijstrend van bitcoin het model van Hyland volgt, kan het niet alleen boven de neklijn uitstijgen, maar ook mogelijk zijn all-time hoogtepunt van $73,800 in juni overtreffen. Dit optimistische scenario valt samen met een toenemende interesse van kopers in de markt, zoals aangegeven door de recente verschuiving in de Fear and Greed Index van een score van “Fear” 43 naar een score van “Greed” 69.

Niet iedereen is even optimistisch over de bitcoin koers verwachting

Echter, niet alle handelaars delen deze optimistische kijk. Sommigen verwachten dat de prijs van bitcoin op korte termijn relatief stabiel zal blijven. Dit wordt niet noodzakelijk als een negatief signaal gezien, omdat perioden van prijsconsolidatie kunnen leiden tot significante uitbraken. “Hoe langer de consolidatie van bitcoin duurt, hoe hoger zijn prijs zal uitkomen bij de trendlijn,” legde Titan of Crypto, een andere pseudonieme handelaar, uit.


The post Gaat bitcoin koers zijn all-time high binnenkort voorbij? Dit cruciale patroon zegt ja! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.