Gaan Meme Coins nog verder stijgen? Een analyse van Pepe & Doge

In 2024 hebben de meme coins als Pepe, Bonk, Dogwifhat en Floki de aandacht gegrepen van cryptobeleggers. Deze munten, die oorspronkelijk als ‘grap’ werden gelanceerd, hebben zich ontwikkeld tot serieuze handelsactiva met een aanzienlijke marktkapitalisatie en handelsvolume.

Alle memes samen vertegenwoordigen een markt van bijna $ 60 miljard met een handelsvolume van $ 10,6 miljard, aldus gegevens van CoinMarketCap.

In dit artikel zullen we een technische analyse uitvoeren op zowel Pepe als Dogecoin. Pepe is een van de hardste stijgers dit jaar, terwijl Doge als waardevolste meme-coin juist achterblijft. We zullen belangrijke technische indicatoren, trends en indicatoren gebruiken om te bepalen in welke richting deze twee memes zich zullen bewegen.

Technische analyse Pepe

Pepe stond begin dit jaar nog onder de 100 sats en heeft een indrukwekkende stijging laten zien van ruim 1800%. In april kreeg de memecoin te maken met een stevige correctie, maar deze werd opgevangen boven het 200-daags voortschrijdende gemiddelde. Hiermee bleef het lange termijn beeld positief. Het duurde niet lang voordat Pepe weer een patroon liet zien van hogere toppen en bodems. Nadat Pepe op 20 mei ook nog eens boven de vorige top uit maart sloot, kreeg de trend een versnelling. In de grafiek zien we dat Pepe binnen een stijgend trendkanaal ging. 

Op 7 juni kreeg de markt echter te maken met een behoorlijke terugval, waarbij vele cryptomunten met 15 a 20% omlaag gingen. Hierdoor lijkt Pepe door de onderkant van het stijgende trendkanaal te zakken. Het sterke momentum is hierdoor iets afgenomen en het lijkt aannemelijk dat we de komende periode weer op zoek moeten gaan naar een stevige basis om verder omhoog te kunnen. Verhoogde volatiliteit of een zijwaartse periode zijn iets om rekening mee te houden. Het is wachten op een doorbraak boven de top op 1725 sats om de stijgende trend te kunnen hervatten. Maar een mogelijk nog te vormen koerspatroon in de komende periode kan al eerder nieuwe koopsignalen geven, daarvoor houden we de grafiek in de gaten.

Positief is het feit dat de daling werd opgevangen door de top uit maart, die nu duidelijk als steun fungeerde. Zolang Pepe boven de 0.00001084 blijft is er technisch nog niet zo veel aan de hand. Sluit Pepe hier echter onder, dan kan de koers mogelijk verder corrigeren. Steunpunten zien we dan rond 889 sats en daaronder op 761 en 592. Elke correctie boven het 200-daags voortschrijdende gemiddelde, moet echter worden opgevat als een daling binnen de lange termijn bullmarkt.

Technische analyse Dogecoin

De grafiek van Dogecoin laat zien hoe belangrijk het 200-daags voortschrijdende gemiddelde kan zijn. Na de doorbraak boven dit gemiddelde eind 2023 is ook de bullmarkt bij Doge van start gegaan. In januari werd deze rode lijn nog veelvuldig getest en uiteindelijk werd hier de hogere bodem gevormd en zagen we kort daarna een sterke stijging van de prijs. De hogere top eind maart ging gepaard met negatieve divergentie in de RSI-indicator en vervolgens zagen we een sterke terugval. Ook nu werd op 1 mei de bodem weer gevormd, exact op het 200-daags gemiddelde. 

In de afgelopen weken bleef de vraag naar Dogecoin echter beperkt, het lukte maar niet om boven de $ 0,175 uit te stijgen. De oplopende driehoek werd neerwaarts gebroken en het momentum lijkt ook hier af te zwakken. Maar ook hier is er nog geen sprake van te veel pessimisme. Dogecoin noteert nog boven het 200-daags gemiddelde, dat nu op $ 0,1315 ligt. En ook ligt er een zeer sterke steun rond $ 0,122. 

Voor een nieuw koopsignaal moet Dogecoin echter breken en sluiten boven de $ 0,175. Dan wordt het volgende koersdoel weer $ 0,228(top 28 maart). Daarboven krijgt Dogecoin ruimte voor een veel grotere stijging richting $ 0,35 en hoger.

https://www.tradingview.com/x/0QqKEl93/


The post Gaan Meme Coins nog verder stijgen? Een analyse van Pepe & Doge appeared first on Bitcoinmagazine.nl.