FTX wil eind 2024 beginnen met terugbetalen schuldeisers

De bewindvoerders van het failliete FTX willen tegen het einde van 2024 starten met het terugbetalen van klanten. Dat meldt The Block op basis van een vergadering van de gezamenlijke officiële liquidatoren van FTX Digital op de Bahama’s.

Faillissement FTX

Het faillissement van FTX bestaat uit twee afzonderlijke processen die parallel lopen. Het Chapter 11 faillissement dat is beoordeeld in een rechtbank in Delaware in de Verenigde Staten. En het officiële liquidatieproces van FTX Digital op de Bahama’s vanwege de “hopeloos vermengde” aard van de boekhouding van FTX. Echter, beide kanten van de boedel zijn overeengekomen om samen te werken. Zodat schuldeisers hun claim bij een van beide entiteiten kunnen indienen en dat geen enkele schuldeiser minder ontvangt dan waar hij recht op heeft.

Om dat doel te bereiken, “hebben zowel de Chapter 11 schuldeisers als de gezamenlijke officiële liquidatoren een gezamenlijk doel”. Zo moet er een eerste tussentijdse distributie tegen het einde van 2024 zijn aan schuldeisers. Hun claims zijn goedgekeurd en ze zijn door de verplichte know-your-customerprocedure heen.  Dat is te lezen in de vergadernotulen van 15 maart.

Schuldeisers hebben sinds 1 maart claims kunnen indienen op het claimportaal van FTX, toen het portaal live ging. De deadline is momenteel vastgesteld op 15 mei voor schuldeisers om een van de twee faillissementsprocessen te kiezen en een claim in te dienen. Hoewel volgens de vergadering de deadline naar ten minste juni 2024 gaat op basis van recente ontwikkelingen.

De claims op de Bahama’s, net als de Chapter 11 claims, zullen worden gewaardeerd per 11 november 2022, de oorspronkelijke datum van de faillissementsclaim.


The post FTX wil eind 2024 beginnen met terugbetalen schuldeisers appeared first on Bitcoinmagazine.nl.