“FTX verkoopt $1 miljard aan GBTC-aandelen”

De failliete beurs FTX heeft naar verluidt bijna $1 miljard aan aandelen in Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) verkocht. Het nieuws kwam naar buiten via vertrouwelijke informatie en anonieme bronnen.

De verkoop van de aandelen is naar verluidt onderdeel van het faillissementsproces van FTX. De beurs is haar bezittingen aan het liquideren om haar schuldeisers te helpen terugbetalen. De exchange van Sam Bankman-Fried had schijnbaar 22 miljoen aandelen in GBTC.

Het is niet gek dat bitcoin de afgelopen dagen naar $39.000 daalde en dat er een enorme uitstroom uit het fonds van Grayscale te zien was. Met een outflow van $2,8 miljard sinds de conversie naar een spot ETF domineert Grayscale de handelsvolumes.

Terugkijkend kunnen we dus stellen dat FTX heeft bijgedragen aan een extra beetje verkoopdruk.

Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg Intelligence, houdt de ontwikkelingen in de gaten. Elke dag deelt hij statistieken over de ETF’s, zoals de handelsvolumes als ook de inflow en outflow.

De cryptomarkt is ineens heel duidelijk te volgen: In een handelsperiode van zes dagen hebben de fondsen van spelers als Fidelity en BlackRock goed gepresteerd en gezamenlijk 95.000 BTC verzameld. Zogezegd loopt Grayscale leeg.


The post “FTX verkoopt $1 miljard aan GBTC-aandelen” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.