FTX overboekingen vlak voor deadline: wat betekent dit?

Een dag voor de deadline voor het gewijzigde voorstel van FTX hebben twee wallets die geassocieerd worden met de failliete cryptobeurs FTX en zusterhandelsfirma Alameda Research gezamenlijk voor $ 8,3 miljoen aan cryptocurrency verplaatst.

De FTX-gerelateerde wallet stuurde 860 Tether Gold (XAUT), ter waarde van meer dan $ 2 miljoen, naar het algoritmische handelsbedrijf Wintermute. Een wallet verbonden aan Alameda stuurde 2,027 Ether (ETH), met een waarde van meer dan $ 6,3 miljoen, naar twee onbekende adressen. Dit gebeurde volgens een bericht van PeckShield op 6 mei.

Hoewel de reden achter deze transacties onbekend is, vonden ze plaats een dag voordat de schuldeisers van FTX een gewijzigde versie van het herstructureringsplan en de toelichtingsverklaring moesten indienen, gepland voor 7 mei. Het aangepaste plan zou FTX-crediteuren meer inzicht kunnen bieden in hoe ze gecompenseerd zullen worden voor hun verloren fondsen. De definitieve deadline voor bezwaren is vastgesteld op 5 juni.

FTX: een beruchte ineenstorting

De ondergang van FTX en zijn meer dan 130 dochterondernemingen wordt beschouwd als een van de beruchtste zwarte zwanen-evenementen in de crypto-industrie, waarbij gebruikers ten minste $ 8,9 miljard aan fondsen verloren. Deze ineenstorting leidde tot een van de langste crypto winters, waarbij de prijs van Bitcoin (BTC) daalde tot $ 16,000.

Terwijl het gewijzigde plan van FTX mogelijk meer licht werpt op hoe klanten schadeloos gesteld zullen worden, verwachten sommige crediteuren negatief nieuws. Sunil, lid van de grootste groep van meer dan 1500 FTX-crediteuren, de FTX Customer Ad-Hoc Committee, heeft gebruikers gewaarschuwd het aanstaande plan af te wijzen dat waarschijnlijk in het voordeel van de schuldenaren zal zijn. Sunil schreef in een bericht op 5 mei:

S&C [Sullivan & Cromwell] zal waarschijnlijk clausules opnemen om hun aansprakelijkheid voor misdaden af te wenden. S&C marionet John Ray verzekert een positie voor zichzelf. Eigendomsrechten worden niet erkend [voor crediteuren].

Deze waarschuwing komt bijna drie maanden nadat topcrediteuren van FTX het faillissementskantoor Sullivan & Cromwell (S&C) hebben aangeklaagd. De crediteuren beweren dat S&C actief deelnam aan de “multimiljard fraude van de FTX Group”, en dat het kantoor financieel voordeel heeft gehaald uit de fraude van FTX, volgens een gerechtelijke indiening op 16 februari:

S&C was op de hoogte van de weglatingen, onwaarheden en frauduleuze handelingen van FTX US en FTX Trading Ltd., en van de verduistering van fondsen van de leden van de klasse. Ondanks deze kennis stond S&C financieel voordeel te wachten uit het wangedrag van de FTX Group en stemde dus ten minste stilzwijgend in om dat onwettige gedrag te ondersteunen voor eigen gewin.

Tot op heden hebben FTX-crediteuren via 507 transacties voor meer dan $ 490 miljoen aan claims verkocht, volgens gegevens van crypto-schuldenmakelaar Claims Market.

Gegevens van crypto-schuldenmakelaar Claims Market.

 

De juridische procedures kunnen mogelijk meerdere jaren duren voordat er een conclusie wordt bereikt.

 


The post FTX overboekingen vlak voor deadline: wat betekent dit? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.