FTX-Oprichter Sam Bankman-Fried Mogelijk Voor 50 Jaar de Cel In

Sam Bankman-Fried, de oprichter van de ooit succesvolle crypto beurs FTX, staat voor een mogelijke gevangenisstraf van 50 jaar. Zijn veroordeling in november door een jury van de federale rechtbank in Manhattan voor het organiseren van een van de “grootste financiële fraude in de Amerikaanse geschiedenis” is een verbazingwekkende ondergang. Niet alleen heeft SBF ervoor gezorgd dat mensen in totaal van meer dan miljarden zijn bestolen, ook heeft de ondergang van FTX voor een grote correctie binnen crypto gezorgd. Nu lijkt hij dus mogelijk langer dan verwacht achter de tralies te verdwijnen.

De veroordeling van Sam Bankman-Fried

Bankman-Fried werd schuldig bevonden aan alle aanklachten, waaronder het bedriegen van investeerders, klanten en geldschieters, wat leidde tot de dramatische ineenstorting van FTX. De aanklagers beschreven zijn recente leven als geteisterd door “ongeëvenaarde hebzucht” en beschuldigden hem ervan roekeloos te gokken met miljarden dollars van anderen.

Ondanks de ernst van zijn daden, heeft Bankman-Fried nog geen enkele misstap toegegeven. De aanklagers zeiden: “Zelfs nu weigert Bankman-Fried toe te geven dat wat hij deed verkeerd was. Zijn recente leven was er een van ambitie en rationalisatie; van het nemen van risico’s en herhaaldelijk gokken met het geld van andere mensen.”

Advocaten proberen gevangenisstraf SBF te verminderen

Aan de andere kant heeft het verdedigingsteam van Bankman-Fried gepleit voor mildheid, waarbij ze een gevangenisstraf van iets meer dan vijf tot zes jaar voorstelden. Ze beweren dat de meeste FTX-klanten hun verloren geld zullen terugkrijgen en dat hun cliënt niet van plan was fraude te plegen. Deze verdediging lijkt echter zwak tegen het bewijsmateriaal dat tijdens het proces is gepresenteerd, inclusief getuigenissen van verschillende voormalige naaste medewerkers van Bankman-Fried die staatsgetuigen zijn geworden.

Op 28 maart wordt besloten hoe lang hij de gevangenis in moet. Sam Bankman-Fried wil nog in beroep gaan tegen de uitspraak, waardoor een definitieve uitspraak mogelijk later zal komen.


The post FTX-Oprichter Sam Bankman-Fried Mogelijk Voor 50 Jaar de Cel In appeared first on Bitcoinmagazine.nl.