FTX gaat schuldeisers $14,5 tot $16,3 miljard terugbetalen

In het nieuwste voorstel van FTX om zijn slachtoffers uit 2022 terug te betalen, belooft het om alle claims te voldoen plus “miljarden aan compensatie voor de tijdswaarde van hun investeringen” – maar sommige analisten zijn van mening dat dit nog steeds niet voldoende is.

Op 7 mei kwam FTX met een verklaring waarin het aangaf dat alleen de Amerikaanse rechter nog goedkeuring moet geven aan het plan.

Het plan van FTX is niet eerlijk?

Wat opvalt aan het plan is dat er een maximum van 50.000 dollar in lijkt te staan, dat zich per persoon mag aanmelden voor het herstel van 118 procent.

Volgens FTX zou het daarmee 98 procent van zijn creditueren dekken.

In het plan staat echter nog steeds dat FTX crediteuren zal terugbetalen voor de waarde van hun assets op het moment van het faillissement in november 2022, dus niet tegen de huidige koersen. Dat laatste is natuurlijk een stuk aantrekkelijker in de huidige markt.

Sinds dat moment is de bitcoin koers met bijvoorbeeld 280 procent gestegen.

14,5 tot 16,3 miljard dollar

Volgens schattingen van FTX zou het onder dit plan tussen de 14,5 en 16,3 miljard dollar kwijt zijn aan de uitbetalingen.

De voorgestelde terugbetaling zou binnen 60 dagen nadat het plan is goedgekeurd kunnen plaatsvinden. Interessant voor de markt is wellicht dat FTX van plan is om de claims terug te betalen in Amerikaanse dollars.

In theorie komen er dus miljarden dollars “vrij” en terecht in handen van mensen die daar vroeger bitcoin en andere crypto van kochten. Zodoende kan dit een interessante boost voor de bitcoin koers opleveren.

Mike Belshe schrijft op Twitter dat hij begrijpt dat een faillissementsprocedure op deze manier werkt, maar dat ze het bij FTX niet moeten verkopen alsof mensen hun geld terugkrijgen.

Lange tijd gingen er ook nog geruchten over een herstart van FTX als beursplatform, maar dat idee werd in januari al in de prullenbak geworpen.


The post FTX gaat schuldeisers $14,5 tot $16,3 miljard terugbetalen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.