Friend.tech’s stap naar nieuwe blockchain leidt tot verwarring bij gebruikers

Het gedecentraliseerde sociale mediaplatform Friend.tech heeft plannen aangekondigd om zijn eigen blockchain, Friendchain, te ontwikkelen in samenwerking met Conduit. De beslissing heeft veel gebruikers aan het twijfelen gebracht over de beweegredenen achter deze stap.

Reactie op de creatie van Friendchain?

Friend.tech, dat momenteel gebouwd is op het Layer 2 netwerk Base van Coinbase, onthulde haar plan om over te stappen op haar blockchain op 8 juni. Het platform zal zijn eigen token, FRIEND, gebruiken als een volledig overdraagbaar gastoken. De aankondiging heeft echter verschillende vragen uit de gemeenschap opgeroepen over de noodzaak en voordelen van deze ontwikkeling.

“Geen haat, gewoon een oprechte vraag, wat is de waardepropositie van een sociaal gerichte keten?” vroeg cryptohandelaar Dr. Kojipup op X. Dit gevoel werd herhaald door anderen in de gemeenschap, waaronder de pseudonieme cryptocommentator ox0, die de noodzaak van een blockchain in twijfel trok, en Pop Punk, medeoprichter van gas-auditingbedrijf Gaslite, die simpelweg vroeg: “waarom.”

Zorgen over gasprijzen en netwerkefficiëntie

Een van de grootste zorgen die gebruikers naar voren brachten, is de mogelijke stijging van de gasprijzen in vergelijking met die op Base, dat bekend staat als een goedkope Ethereum Layer-2 oplossing. Ondanks deze zorgen leidde de aankondiging tot een aanzienlijke stijging van de prijs van het FRIEND token, wat duidt op een gemengde ontvangst onder handelaren.

De prijs van FRIEND steeg binnen 20 minuten na de aankondiging met meer dan 60% en bereikte $1,31, voordat het binnen een dag weer snel daalde naar $0,77, volgens gegevens van Coingecko. Deze volatiliteit volgt op een grote airdrop van FRIEND tokens vorige maand, waar ook veel handelsactiviteit plaatsvond.

Achtergrond en toekomstperspectieven

De beslissing van Friend.tech om zijn blockchain te ontwikkelen komt na een periode van hoge transactiekosten en activiteit op het Base netwerk. Het project kreeg aanvankelijk tractie met een sterke lancering in augustus 2023 en heeft sindsdien fluctuerende activiteitsniveaus gekend.

De overstap naar Friendchain maakt deel uit van een bredere strategie om meer autonomie en controle te krijgen over de ontwikkeling en kostenstructuur van het platform. De gemengde reacties van de gemeenschap benadrukken echter de uitdagingen en onzekerheden van de overgang naar een eigen blockchain.


The post Friend.tech’s stap naar nieuwe blockchain leidt tot verwarring bij gebruikers appeared first on Bitcoinmagazine.nl.