Friend.tech token zakt naar $2,5 ondanks airdrop-claims en V2-versie

Vandaag lanceerde het gedecentraliseerde sociale platform friend.tech zijn eigen token, FRIEND, terwijl het de V2-uitrol van het platform onthulde. De prijs van het token steeg aanvankelijk naar $ 169 voordat het instortte naar $ 2,5. De snelle prijsdaling werd toegeschreven aan liquiditeitsproblemen. De snelle prijsdaling werd toegeschreven aan liquiditeitsproblemen, een echo van recente gebeurtenissen met andere tokens.

Onvrede in de gemeenschap en distributieproblemen

De langverwachte airdrop van de FRIEND-tokens en de lancering van versie 2 van het platform werden bij de release met uitdagingen geconfronteerd. Veel gebruikers ondervonden problemen met het claimen van hun airdrop, terwijl anderen hun ontevredenheid uitten over de distributie van de tokens. 

Het X-account Mooncat2878 uitte zijn frustratie over het gebrek aan transparantie en communicatie over de airdrop van friend.tech. Anderen, zoals crypto-analist Reetika Malik, uitten hun frustratie over het niet kunnen claimen van de airdrop.

Controversiële functies en vergoedingsstructuren 

Naast het FRIEND token, heeft het platform ook een POINT token in het vooruitzicht dat niet overdraagbaar is. Dit POINT-token zal naar verwachting centraal staan in de Money Club-functie van de V2-uitrol, waarvoor gebruikers een platformvergoeding van 1,5% moeten betalen. Dit is bekritiseerd vanwege de ironische houding, omdat het platform eerder een anti-venture kapitalistisch imago had. 

Ondanks deze tegenslagen wil friend.tech blijven groeien met innovatieve functies zoals Clubs, waarmee gebruikers exclusieve sociale ruimtes kunnen creëren. De lancering heeft echter bredere problemen binnen de cryptoruimte aan het licht gebracht, zoals de potentiële problemen met niet-overdraagbare tokens. Hoewel dit de initiële verkoopdruk kan verminderen, roept het zorgen op over de autonomie van de gebruiker. 

Wat is friend.tech?

Friend.tech is een blockchain-gebaseerd sociaal platform dat gebruik maakt van token-gated chats door middel van verhandelbare tokens die “sleutels” worden genoemd. Door deze innovatieve aanpak kunnen gebruikers mogelijk profiteren van de groeiende populariteit van een contentmaker. Het platform ervaarde pieken in activiteit kort na de lancering in augustus 2023. Dit werd grotendeels gedreven door functies zoals het monetisatieconcept, Progressive Web App, embedded wallet, key price bonding curve en Layer-2 rollup. 

De activiteit is de laatste tijd echter vertraagd. Friend.tech bepaalt de sleutelprijzen met behulp van een bonding curve, een wiskundige formule die de tokenprijzen aanpast op basis van koop- en verkoopactiviteit. Critici twijfelen aan de duurzaamheid van het platform op lange termijn, omdat het monetisatiemodel het verloop van gebruikers zou kunnen aanmoedigen in plaats van stabiele relaties. 

Vergelijkbare platformen, zoals Stars Arena en fan.tech, zijn opgedoken en bieden unieke functies zoals fooien en fractionele aandelen. Desalniettemin blijft friend.tech een opmerkelijke mededinger in de sociale cryptoruimte en het zal interessant zijn om te zien of SocialFi-platforms aanslaan in de komende bull market


The post Friend.tech token zakt naar $2,5 ondanks airdrop-claims en V2-versie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.