Founder Fund van meesterbelegger Peter Thiel investeerde $200 miljoen in BTC en ETH

Uit berichtgeving van Reuters blijkt dat Founders Fund in de zomer van 2023 een flinke $200 miljoen in bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) heeft geïnvesteerd. Het is wellicht een onbekend fonds voor veel gewone cryptoliefhebbers, maar goed om te weten: Peter Thiel ziet hierachter.

Deze prominente belegger, die een van de eerste investeerders in Facebook was en tevens de mede-oprichter is van PayPal, heeft naar wat schijnt $100 miljoen van zijn Founders Fund in bitcoin gestopt. De andere $100 miljoen investeerde hij in Ethereum.

Volgens onbekende bronnen deed het fonds dat op het moment toen de koers afgelopen zomder rond de $30.000 schommelde. Vandaag de dag staat de koers op $50.000. Het was overigens niet de eerste keer dat het fonds een gokje deed op de grootste cryptocurrency’s.

Founders Fund begon in 2014 al met het opkopen van bitcoin. Het bedrijf koos er echter voor om zijn bezittingen te liquideren vóór de crash van de cryptomarkt in 2022. Het haalde volgens Reuters een rendement van ongeveer $1,8 miljard.

In 2022 kelderde de prijs van bitcoin naar bijna $15.000, wat de laagste waarde sinds 2020 markeerde. Toch krabbelde de koers weer op, waardoor het nu nog maar 27% van de all-time high van $69.000 vandaan staat.

Dat Thiel fan is van bitcoin is geen geheim. Hij noemt het al jaren lang een “spaarmiddel dat vergelijkbaar is met goud” en is openlijk fan van libertarisme, kleinere overheden en technologische vooruitgang.

Het Founders Fund was een van de eerste bedrijven die in SpaceX en Meta investeerde. Het is in totaal meer dan $12 miljard waard.


The post Founder Fund van meesterbelegger Peter Thiel investeerde $200 miljoen in BTC en ETH appeared first on Bitcoinmagazine.nl.