Floki ontwikkelaars lanceren Telegram gebaseerde handelsbot

Floki ontwikkelaars hebben een op Telegram gebaseerde handelsbot gelanceerd voor FLOKI houders op het BNB Chain netwerk. Deze innovatieve tool zal naar verwachting de vraag naar FLOKI tokens vergroten en bijdragen aan de koopdruk met een 1% vergoeding op transacties, waarvan de helft zal worden gebruikt om FLOKI te kopen op de open markt.

Initiële uitrol en toekomstige uitbreiding

De trading bot zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor een klein aantal gebruikers tijdens een bètatestperiode om eventuele technische problemen te identificeren en op te lossen. Volgens de ontwikkelaars wordt de publieke lancering medio juni verwacht. Hierna zal de dienst worden uitgebreid naar de Ethereum en Base blockchains, waardoor de vraag naar FLOKI tokens verder zal toenemen, omdat gebruikers de munt moeten bezitten om de bot te kunnen gebruiken.

Toegenomen vraag en koopdruk

De bot rekent een vergoeding van 1% op elke transactie en 50% van de geïnde vergoedingen zal worden gebruikt om FLOKI op de open markt te kopen, waardoor de koopdruk toeneemt. Deze functie is bedoeld om de waarde en liquiditeit van de token te vergroten.

Onderdeel van het Floki ecosysteem

Deze trading bot is de nieuwste toevoeging aan het Floki-ecosysteem, dat een reeks hulpprogramma’s en een metaverse omvat. Floki werd aanvankelijk in 2021 gelanceerd als een meme munt, maar is sindsdien gerebrand als een utility token die verschillende op Floki gebaseerde protocollen en producten ondersteunt.

Populariteit van Telegram gebaseerde handelsbots

Telegram-gebaseerde trading bots hebben aan populariteit gewonnen sinds begin 2023, met platforms zoals Unibot die het makkelijker maken voor gebruikers om tokens direct te verhandelen via de messaging app. Deze bots bieden een eenvoudiger alternatief voor gedecentraliseerde exchanges en verminderen de noodzaak voor constante wallet logins en hoge transactiekosten.

Vergelijkingen met andere meme munten

Meme coin projecten, zoals het op Solana gebaseerde Bonk (BONK), hebben ook trading bots gelanceerd die populair bleken binnen hun gemeenschappen. Bonk’s w, bijvoorbeeld, was op een gegeven moment verantwoordelijk voor 70% van alle on-chain transacties op Solana, wat aanzienlijk bijdroeg aan het handelsvolume.

Strategische stap voor Floki

De nieuwe handelsbot van Floki is een strategische zet om de vraag naar token en de bruikbaarheid binnen het ecosysteem te vergroten. Met de verwachte publieke release en toekomstige uitbreidingen naar andere blockchainnetwerken, zou de bot een cruciale rol kunnen spelen in het verstevigen van FLOKI’s positie op de cryptocurrency markt.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.


The post Floki ontwikkelaars lanceren Telegram gebaseerde handelsbot appeared first on Bitcoinmagazine.nl.