FIT21 crypto-wet aangenomen: Wat nu?

De Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21), ook bekend als H.R. 4763, heeft op 22 mei de U.S. House of Representatives gepasseerd. Met steun van 71 Democraten en 208 Republikeinen werd de wet aangenomen, terwijl 136 leden tegen stemden. Nu het wetsvoorstel door de U.S. House is, staat het voor een onzekere toekomst in de Senaat, waar het nog geen begeleidende wet heeft en te maken krijgt met een van de grootste crypto-critici van het land, Elizabeth Warren.

De uitdagingen in de Senaat

De weg door de Senaat is lang en vol obstakels. Hoewel er geen tijdslimiet is voor de Senaat om over het wetsvoorstel te stemmen, zal FIT21 waarschijnlijk worden toegewezen aan een commissie voor mogelijke beoordelingen, hoorzittingen en aanpassingen. Dit proces kan maanden duren. Als het wetsvoorstel deze fase overleeft, moeten ten minste 51 senatoren voor stemmen om het door de Senaat te laten passeren.

Wat gebeurt er als de Senaat akkoord gaat?

Indien de Senaat akkoord gaat, moeten leden van de U.S. House of Representatives en de Senaat eventuele verschillen tussen hun versies van het wetsvoorstel gladstrijken. Vervolgens keert het wetsvoorstel terug naar beide kamers voor definitieve goedkeuring. President Biden zal dan tien dagen hebben om FIT21 te ondertekenen of te vetoën. Ondanks dat zijn administratie zich op 22 mei tegen het wetsvoorstel uitsprak, werd er niet aangegeven dat hij het zou vetoën.

Zelfs als Biden FIT21 vetoët, kunnen de U.S. House en de Senaat dit veto ongedaan maken door het wetsvoorstel opnieuw in beide kamers met een tweederde meerderheid goed te keuren.

Reacties uit de industrie

Hoewel FIT21 nog vele hindernissen moet overwinnen, werd de goedkeuring in het Huis gezien als een vroege overwinning voor de crypto-industrie. Brian Armstrong, CEO van Coinbase, beschreef de passage van het wetsvoorstel en de steun van 71 Democraten als “een totale overwinning” en een stap richting “duidelijke crypto-regels.”

De juridische chef van Variant Fund, Jake Chervinsky, benadrukte dat dit een groot aantal gekozen Democraten is dat “geen vertrouwen” heeft in de huidige SEC.

Kritische geluiden

Niet iedereen is even enthousiast. Gabriel Shapiro, een crypto-advocaat, waarschuwde dat FIT21 de SEC nog steeds “enorme macht” geeft. Hij merkte op dat het wetsvoorstel voorziet in een duale reguleringsstructuur, verdeeld tussen de SEC en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Deze laatste krijgt nu regulerende bevoegdheid over een spot-goederenmarkt, iets wat ze voorheen niet had.

Wat betekent dit voor de crypto-markt?

FIT21 geeft de CFTC grotendeels de controle over crypto, wat door de industrie wordt gezien als een meer ontspannen toezichthouder dan de SEC. De SEC behoudt echter regulerende macht over cryptocurrencies die niet voldoende gedecentraliseerd zijn, maar FIT21 creëert ook een manier waarop cryptocurrencies die als effecten worden beschouwd, als commodities kunnen worden verkocht.

De toekomst van FIT21 blijft onduidelijk. Met een sterke oppositie en kritische geluiden binnen de Senaat, staat het wetsvoorstel voor een lange weg vol politieke manouvreren en onderhandelingen. Voor crypto-enthousiastelingen en investeerders is het belangrijk om dit proces nauwlettend te volgen. De uitkomst kan grote gevolgen hebben voor de regulering en toekomst van de crypto-markt in de Verenigde Staten.

Aan de slag: Wat kunt u doen?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond FIT21. Investeer tijd in het begrijpen van de implicaties van dit wetsvoorstel voor uw crypto-bezit en overweeg hoe reguleringsveranderingen uw investeringsstrategieën kunnen beïnvloeden. Neem deel aan discussies en blijf betrokken bij de bredere crypto-gemeenschap om uw kennis en inzicht te vergroten.

 


The post FIT21 crypto-wet aangenomen: Wat nu? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.