Finst lanceert nieuw institutioneel crypto-aanbod: Tijd om te investeren?

Finst, een toonaangevende crypto-dienstverlener in de Benelux, heeft onlangs een nieuw prime brokerage-aanbod gelanceerd. Deze oplossing is ontworpen voor banken, fintechs, brokers en liquiditeitsverschaffers en biedt toegang tot geavanceerde crypto-oplossingen met de hoogste veiligheidsnormen en een verkorte time-to-market.

Wat betekent dit voor jou als een Nederlandse investeerder? Laten we de details verkennen.

Finst is een veilige crypto exchange waar je 110+ cryptos kunt kopen en verkopen tegen de laagste tarieven.

Een compleet crypto-dienstpakket

Finst biedt nu een all-in-one oplossing waarmee instanties meer dan 110 cryptocurrencies veilig kunnen verhandelen, bewaren, beheren en staken via een enkele integratie. Dit nieuwe aanbod komt op een moment dat de MiCA-regelgeving dichterbij komt, wat de noodzaak vergroot voor betrouwbare en complete Europese crypto prime brokerage diensten.

Historisch gezien moesten instellingen gebruikmaken van meerdere dienstverleners, wat leidde tot uitgebreide integratieprocessen, verhoogde tegenpartijrisico’s en hoge kosten.

Met de oplossing van Finst worden deze problemen aangepakt. Deelnemers kunnen digitale activa verhandelen in EUR met ultralage handelskosten van 0,15% en diepe liquiditeit.

Uitstekende uitvoering en kostenbesparing

Dankzij de Smart Order Router en uitgebreide liquiditeitsbronnen biedt Finst superieure uitvoering met een gemiddelde spread van minder dan 0,01% op belangrijke crypto-activa zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Dit betekent dat je als investeerder kunt profiteren van zeer nauwe spreads en efficiënte kapitaalbeheersing.

Julien Vallet, CEO en medeoprichter van Finst, benadrukt:

“Beste uitvoering moet de standaard zijn om transparantie te vergroten. Onze connecties met vele liquiditeitslocaties stellen onze klanten in staat te profiteren van nauwe spreads, ongeacht de ordergrootte en marktschommelingen.”

Julien Vallet_Maria Gallo_Marcel Putina
Julien Vallet, Maria Gallo en Marcel Putina

Uitgebreide diensten voor institutionele klanten

Naast het verhandelen van cryptocurrencies biedt Finst institutionele klanten een scala aan digitale activa-diensten, waaronder:

 • Bewaring in een afzonderlijke entiteit buiten faillissement
 • Clearing
 • Fiat on/off ramp
 • Flexibel staking
 • Samengestelde crypto-portefeuilles
 • Post-trade afwikkeling
 • Direct Market Access

Deze diensten zijn beschikbaar via een enkele multi-valuta integratie, die voldoet aan de kritieke behoeften van instellingen op zoek naar uitgebreide en kostenefficiënte marktoegang.

Veiligheid en naleving als prioriteit

Finst is de eerste en enige Nederlandse crypto-dienstverlener met een gecontroleerd Proof-of-Reserve en een volledig gescheiden structuur. Dit biedt institutionele handelaren ongeëvenaarde veiligheidsnormen. Het bedrijf is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en werkt samen met toonaangevende bewaarder Fireblocks en de Nederlands gereguleerde bank Bunq om de activa van klanten veilig te stellen.

Het gebruik van geavanceerde MPC-technologie met aangepaste multi-signature policies biedt leden van het Finst netwerk ongeëvenaarde controle over hun activa.

Bovendien heeft Finst robuuste risico beheer-frameworks geïmplementeerd om markt- en tegenpartijrisico’s te beperken.

Innovatie en groeipotentieel

Finst’s lancering van de nieuwe prime brokerage-oplossing markeert een belangrijke stap in de groei van het platform dat een stijging van 875% in handelsvolume registreerde tussen Q1 2023 en Q1 2024. Deze groei weerspiegelt de toenemende vraag naar betrouwbare en veilige crypto-diensten in een steeds complexer wordende markt.

Julien Vallet concludeert:

“De institutionele adoptie van digitale activa is niet zo snel gegaan als aanvankelijk verwacht, deels vanwege het gebrek aan geconsolideerde aanbiedingen, infrastructuur, veiligheid en kostenefficiëntie. Wij hebben deze elementen gecombineerd in een unieke one-stop shop oplossing.”

Actiepunten voor Nederlandse investeerders

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden die Finst biedt? Hier zijn enkele stappen om te overwegen:

 • Onderzoek Finst’s aanbod: Bezoek hun website en lees meer over de specifieke diensten en voordelen.
 • Analyseer je behoeften: Bepaal welke van Finst’s oplossingen het beste passen bij jouw investeringsstrategie.
 • Neem contact op: Overweeg om een afspraak te maken met een vertegenwoordiger van Finst om meer gedetailleerde informatie te verkrijgen.
 • Start met handelen: Begin met het gebruik van Finst’s diensten om je crypto-investeringen te optimaliseren.

Vooruitgang

Finst’s nieuwe prime brokerage-aanbod biedt een breed scala aan diensten die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en efficiëntie. Voor Nederlandse crypto-enthousiastelingen en potentiële investeerders biedt dit een uitstekende kans om te profiteren van een betrouwbaar en compleet crypto-dienstpakket.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en overweeg om nu te investeren in Finst’s innovatieve oplossingen.

 


The post Finst lanceert nieuw institutioneel crypto-aanbod: Tijd om te investeren? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.