Fidelity wil ook een Ethereum ETF

Fidelity Investments heeft bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag ingediend voor een op Ethereum-gebaseerde Exchange-Traded Fund (ETF). Deze stap komt kort na een vergelijkbare beweging van BlackRock, een andere financiële gigant.

Het beoogde Fidelity Ethereum Fund zal de marktprijs van Ethereum, de primaire munt van het Ethereum blockchain-netwerk, volgen. De handel in deze ETF-aandelen is gepland op de Cboe BZX Exchange, onder het symbool ETHF.

Een Ethereum ETF is een beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt en de prijs van Ethereum volgt. Dit stelt beleggers in staat om in Ethereum te investeren zonder direct de cryptocurrency te hoeven kopen of beheren. De ETF weerspiegelt de waarde van Ethereum, waardoor beleggers op een toegankelijkere en potentieel minder risicovolle manier kunnen participeren in de markt van deze digitale valuta. Dit biedt een eenvoudigere manier voor traditionele beleggers om blootstelling te krijgen aan de dynamiek van Ethereum, terwijl ze de complexiteiten en risico’s van directe crypto-investeringen omzeilen.

Het doel van de ETF, volgens Fidelity, is “het volgen van de prestaties van Ether, gemeten aan de hand van de Fidelity Ethereum Index.” Deze index weerspiegelt de waarde van ether in Amerikaanse dollars, gebaseerd op de handelsvolumes op prominente ether-handelsplatforms.

Deze ontwikkeling valt samen met een periode waarin de SEC onder druk staat om een spot Bitcoin ETF goed te keuren, na de goedkeuring van futures-gebaseerde Bitcoin ETF’s in het voorgaande jaar. Voorstanders van digitale valuta beweren dat een spot ETF een veiliger alternatief zou bieden voor conventionele investeerders om te investeren in digitale activa.

Recentelijk heeft de SEC aangekondigd dat het de beslissing over twee spot Bitcoin ETF-aanvragen, ingediend door Franklin Templeton en Global X, heeft uitgesteld. Dit volgde op een eerdere vertraging bij Hashdex.

Fidelity is niet de enige die interesse toont in dergelijke financiële producten. Andere vermogensbeheerders, waaronder Invesco en Galaxy Digital, hebben dit jaar ook aanvragen voor crypto-ETF’s ingediend.

 


The post Fidelity wil ook een Ethereum ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.