Fidelity voegt staking toe aan Ethereum ETF aanvraag

Fidelity kwam in januari al met een Spot Bitcoin ETF, die momenteel fantastisch presteert als de nummer twee na BlackRock. Achter de schermen is het bezig om ook een Spot Ethereum ETF op de markt te brengen. Nu is duidelijk dat aandeelhouders in die ETF waarschijnlijk ook profiteren van de Staking-rendementen die Ethereum oplevert.

Het toevoegen van Staking lijkt cruciaal om investeerders te overtuigen van de toegevoegde waarde van de ETF.

Fidelity voegt staking toe aan Ethereum ETF

In een uitgebreid schrijfwerk deelt Fidelity zijn plannen om een portie van de Spot Ethereum ETF te staken. Dat zal het doen via gerenommeerde aanbieders, waaronder enkele partners van Fidelity zelf. De aankondiging van Fidelity had direct impact op de markt. Met name op Lido DAO, een grote speler op het gebied van Ethereum Staking.

Op basis van het nieuws sprong de koers van Lido DAO met 9 procent omhoog van 2,47 naar 2,69 dollar. Door de koersdalingen van bitcoin en de rest van de markt viel de token vervolgens weer terug naar 2,44 dollar, waardoor er van de initiële stijging weinig meer over is. Samen met Fidelity zijn er nog zeven partijen die toestemming willen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een Spot Ethereum ETF op de markt te brengen.

Is een spot ethereum ETF met staking wel een goed idee?

Niet iedereen is het echter eens met de beslissing van Fidelity om Staking toe te voegen aan zijn Spot Ethereum ETF. Volgens sommigen kan het ervoor zorgen dat de SEC nieuwe redenen heeft om de aanvragen naar de prullenbak te verwijzen. “Dat maakt de ETF nog minder waarschijnlijk naar onze mening. Hiermee creëert Fidelity een nieuwe laag van complicaties”, aldus Autism Capital.

Het is inderdaad nog maar de vraag of de SEC hier niet een extra reden in zal zien om de ETF-aanvragen af te wijzen. Daarmee kwalificeert een Ethereum ETF waarschijnlijk niet meer als een grondstof (commodity) en meer als een effect; aan een beleggingsproduct met een soort rendement.


The post Fidelity voegt staking toe aan Ethereum ETF aanvraag appeared first on Bitcoinmagazine.nl.