Fidelity past S-1-aanvraag aan voor Spot Ether ETF bij SEC

Een Spot Ether ETF (Exchange-Traded Fund) stelt beleggers in staat om in Ether te investeren zonder daadwerkelijk de cryptomunt te bezitten. Dit maakt het toegankelijker voor een breder publiek, waaronder institutionele beleggers. Fidelity, een toonaangevende vermogensbeheerder, heeft onlangs zijn S-1-aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangepast.

De wijziging specificeert dat de onderliggende Ether tokens van de ETF niet zullen worden gestaked.

Waarom is dit belangrijk?

Een S-1-aanvraag is een verplicht registratieformulier dat door de SEC wordt vereist voor het lanceren van openbaar verhandelde effectenproducten in de Verenigde Staten. De goedkeuring van zo’n aanvraag kan de deur openen voor nieuwe investeringsmogelijkheden en marktdynamiek.

SEC-stemming over Spot Ether ETFs

Er zijn aanwijzingen dat de SEC zijn standpunt over Spot Ether ETFs heeft gewijzigd, mogelijk onder politieke druk. Dit heeft geleid tot verzoeken aan ETF-uitgevers om hun 19b-4-aanvragen te herzien. De deadline voor de beslissing van de SEC over de Ether ETF-aanvragen van VanEck en ARK valt op respectievelijk 23 en 24 mei.

Verwachte goedkeuring

Volgens senior Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas is de kans op goedkeuring gestegen van 25% naar 75%, specifiek voor de 19b-4-aanvraag. Echter, voor de lancering van Ether ETFs is ook goedkeuring van de S-1-aanvragen nodig. Dit proces kan weken tot maanden duren, zelfs als de 19b-4-aanvragen deze week worden goedgekeurd.

Liquiditeitsproblemen en scepticisme

Matteo Greco, onderzoeker bij digitaal vermogensbeheerbedrijf Fineqia International, merkt op dat zorgen over de liquiditeit van de spot- en futuresmarkten van Ether, evenals de eerdere classificatie van Ether als effect door de SEC, bijdragen aan het scepticisme over een snelle goedkeuring. Als de aanvragen worden afgewezen, zouden uitgevers hun aanvragen opnieuw moeten indienen, wat zou kunnen leiden tot goedkeuring in Q4 2024 of Q1 2025.

Mogelijke vertragingen

Greco suggereert dat een andere mogelijkheid is dat de 19b-4-aanvragen worden goedgekeurd terwijl de S-1-aanvragen vertraagd. Beide moeten worden goedgekeurd voor de lancering van Spot Ether ETFs. De 19b-4-aanvraag stelt nationale effectenbeurzen zoals de New York Stock Exchange (NYSE) of Nasdaq in staat om nieuwe producten, zoals Spot Ether ETFs, te noteren. De S-1-aanvraag is het initiële registratieformulier voor nieuwe effecten die aan het publiek worden aangeboden.

Actieve dialoog en verwachtingen

Fondsenbedrijven die actief in dialoog zijn met de SEC en meerdere aangepaste versies van de documenten hebben ingediend om aan de zorgen van de SEC tegemoet te komen, hebben uiteindelijk goedkeuring gekregen voor Bitcoin ETFs. Er is echter aanzienlijk minder activiteit geweest voor spot Ethereum ETF-aanvragen, wat velen heeft doen anticiperen op een afwijzingsbesluit.

Universele verwachting van afwijzing

Katherine Dowling, algemeen raadsman voor Bitwise, dat in maart een aanvraag indiende voor een Spot Ether ETF, vertelde Bloomberg dat de meeste mensen een afwijzingsbesluit verwachten.

Wat betekent dit voor investeerders?

De goedkeuring van een Spot Ether ETF kan grote gevolgen hebben voor de cryptomarkt. Het zou meer investeerders naar Ether kunnen trekken en de liquiditeit verhogen. Dit zou de prijs van Ether kunnen opdrijven en de adoptie van cryptocurrency kunnen versnellen.

Investeerders moeten de ontwikkelingen nauwlettend volgen. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te blijven over de voortgang van de SEC-aanvragen en de mogelijke impact op de markt. Het huidige klimaat biedt zowel kansen als risico’s.

Actiepunten

  • Volg het nieuws: Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de SEC-beslissingen.
  • Analyseer de markt: Begrijp de mogelijke effecten van een goedkeuring of afwijzing van Spot Ether ETFs.
  • Wees voorbereid op veranderingen: De cryptomarkt is volatiel; wees voorbereid op snelle prijsveranderingen.

De aanpassing van Fidelity’s S-1-aanvraag voor een Spot Ether ETF bij de SEC markeert een belangrijke stap in de evolutie van de cryptomarkt. Hoewel de uitkomst nog onzeker is, biedt het zowel uitdagingen als kansen voor investeerders.

Blijf geïnformeerd en bereid je voor op de mogelijke gevolgen.

 


The post Fidelity past S-1-aanvraag aan voor Spot Ether ETF bij SEC appeared first on Bitcoinmagazine.nl.