Februari Ziet Explosieve Groei van Investeringen in Crypto Startups door Venture Capitalists

De interesse van investeringsfondsen in cryptostartups is de laatste tijd toegenomen, vooral in februari was er een flinke stijging in investeringen. Volgens gegevens van DefiLlama, kregen cryptostartups in februari maar liefst $485 miljoen aan investeringen. Dit is 5,3% meer dan in januari en het hoogste bedrag in het laatste kwartaal. Het grootste deel van dit geld, $387 miljoen, ging naar startups die werken aan de basisinfrastructuur van crypto. De grootste investering was $100 miljoen van a16z in EigenLayer tijdens een privé financieringsronde.

Venture capitalists hebben aandacht voor verschillende sectoren

EtherFi, een platform voor liquid staking, ontving $27 miljoen in een serie A financieringsronde, geleid door Bullish en CoinFund. Oobit, een betaalplatform, haalde ook succesvol $25 miljoen op, met Tether en CMCC Global als leiders van de ronde.

Decentralized finance (DeFi) projecten kregen ook flink wat aandacht, met meer dan $48 miljoen aan investeringen in februari. Superform Labs, dat werkt aan een marktplaats voor rendement, haalde $6,5 miljoen op in een seed ronde onder leiding van Polychain Capital. Omega, dat een DeFi ecosysteem op bitcoin wil bouwen, kreeg $6 miljoen in een privéronde, met bijdragen van Borderless Capital en Blockchain.com.

Ook web3-applicaties, die zich richten op de toekomst van het gedecentraliseerde web, trokken bijna $18 miljoen aan investeringen. Beoble, dat werkt aan een web3 berichtenapp en sociaal platform, kreeg de grootste investering in deze sector, $7 miljoen van onder andere Samsung Next en Hashkey Capital.

De gamingsector kreeg ook aanzienlijke financiering, met $33 miljoen gericht op nieuwe gamestudio’s. Helika, een gamestudio, haalde $8 miljoen op in een serie A ronde geleid door Pantera Capital. Pixelmon, een web3-spel, trok $8 miljoen aan van Animoca Ventures en Delphi Ventures.

Afname in investeringen van VC’s

Ondanks de sterke activiteit in februari wijst breder marktonderzoek van PitchBook in oktober op een vertraging in de totale investeringen in de cryptomarkt. In het derde kwartaal van 2023 investeerden venture capitalists $2 miljard in de sector, een daling van 63% vergeleken met dezelfde periode in 2022. Volgens PitchBook-analist Robert Le komt deze daling door kleinere deals, wat wijst op een voorzichtige benadering van investeerders te midden van een fluctuerende markt.


The post Februari Ziet Explosieve Groei van Investeringen in Crypto Startups door Venture Capitalists appeared first on Bitcoinmagazine.nl.