Explosieve groei crypto meme markt: van $2 miljard naar $58 miljard – welke crypto meme gaat stijgen?

Crypto meme munten zijn bijna onmisbaar aan het worden in iemands crypto. Waar de totale marktkapitalisatie van meme coins in 2023 nog $2 miljard was, bedraagt dit nu meer dan $58 miljard volgens gegevens van CoinMarketCap.

Bepaalde nieuwe meme coins vallen op in deze indrukwekkende run op de crypto markt. Meme coins zoals Dogwifhat, Joe Boden, en Book of Meme hebben de afgelopen tijd de volledige aandacht tot zich getrokken met grote stijgingen.

Overzicht van de markt voor meme munten in 2024

De hype rond meme coins in 2024 is totaal iets anders, met veel handelaren en investeerders die altcoins dumpen om in meme coins te handelen. Volgens een rapport van CoinGecko namen meme coins de belangrijkste plaats in op de cryptomarkt in Q1 van 2024. In feite is er een enorme kloof tussen de groei van de markt voor meme coins en andere sectoren van de crypto industrie.

Analyse toont aan dat crypto meme coins gemiddeld het hoogste rendement behalen met 1312,6%. Vooral tokens gelanceerd in maart, zoals Brett (BRETT), BOOK OF MEME (BOME) en Cat in a Dogs World (MEW), presteerden sterk. BRETT spande de kroon met een winst van meer dan 7727,6% aan het einde van het eerste kwartaal, gevolgd door Dogwifhat met een kwartaalrendement van 2721,2%. Dit benadrukt de potentie van meme coins in de cryptomarkt, met name de uitstekende prestaties van recent gelanceerde tokens.

Blijkbaar zijn er significante verschillen als je de marktwinsten van de meme coins in Q1 van 2024 vergelijkt met andere delen van de crypto-industrie. Volgens CoinGecko waren de meme coins 33,3 keer winstgevender dan de Layer 2 narratieve. Bovendien was het ook 4,6 keer winstgevender dan de RWA-sector.

Crypto meme munten met hoogste marktwaarde

Op het moment van schrijven bereikt de totale marktwaarde van meme coins ruim $59 miljard, met een handelsvolume van circa $8 miljard. Dit illustreert de substantiële positie die meme coins innemen binnen de cryptomarkt, onderstreept door zowel hun marktwaarde als handelsactiviteit. Voor investeerders en belanghebbenden biedt deze data een perspectief op de omvang en dynamiek van deze niche binnen de bredere cryptocurrency-omgeving.

Verder zijn er enkele top tokens in de meme coin markt, met Dogecoin, Shiba Inu en Dogwifhat aan de leiding wat betreft marktkapitalisatie. Zo heeft Dogecoin een marktwaarde van $ 26 miljard, Shiba Inu $ 15 miljard en Dogwifhat bijna $ 4 miljard.

Met deze grote prijsstijgingen vragen investeerders zich af welke crypto gaat stijgen en wat daarom de beste meme coins zijn om nu in te investeren. Hieronder zijn twee grote kanshebbers.

Nieuwe crypto meme Slothana overweegt zowel DEX als CEX launch

Een van de volgende nieuwe crypto meme coins die wel eens zou kunnen gaan stijgen is Slothana. Dit project overweegt namelijk om haar meme munt te lanceren op zowel gedecentraliseerde (DEX) als gecentraliseerde beurzen (CEX), zoals werd gesuggereerd in een recente poll die werd gestart door Slothana’s X account.

De poll, die begon op 29 maart 2024, heeft tot nu toe meer dan 5700 stemmen ontvangen. Met het sluiten van de poll op 5 april, tonen de huidige resultaten een meerderheid (77%) voor een lancering op zowel DEX als CEX-platformen.

Het team heeft niet aangekondigd of het resultaat van de poll invloed zal hebben op de beslissing. Er is echter een mogelijkheid dat zowel gedecentraliseerde als gecentraliseerde exchanges overwogen zullen worden. In anticipatie op deze mogelijke launch, is de koers verwachting van Slothana erg positief. Dit is ook de redenen dat er met de presale al meer dan $6 miljoen is opgehaald.

Het team blijft ook actief in het betrekken van de gemeenschap op sociale media. In hun kenmerkende speelse stijl, reagerend op de vraag van een gebruiker over de presale en de token release datum, merkt Slothana humoristisch op dat “Sloth langzaam en doelgericht is”.

Momenteel kun je met 1 SOL 10.000 $SLOTH tokens kopen in de presale. Het aankoopproces is eenvoudig en kan direct worden voltooid op de Slothana website.

Is Sponge V2 de crypto meme die gaat stijgen?

Een andere nieuwe crypto meme waar veel investeerders naar kijken is Sponge V2, en het is makkelijker dan ooit om aan boord te springen. Om je eigen Sponge V2 tokens te krijgen, kun je simpelweg Sponge V1 tokens kopen en ze vastzetten op de Sponge.vip website.

Of, als je al Sponge V1 hebt, zet ze vast om V2 te verdienen. Hoe meer je vastzet en hoe langer je dit doet, hoe meer V2 tokens je krijgt. Wacht niet te lang; zodra alle V1 tokens weg zijn, kun je je V2 tokens claimen.

Maar waarom zijn investeerders zo enthousiast over Sponge V2? Nou, ten eerste, het bouwt voort op het succes van $SPONGE, de crypto meme hit van 2023. Met een community van 30.000 fans, nieuwe play-to-earn functies, en plannen voor nog grotere exchanges, ziet de koers verwachting van Sponge er rooskleurig uit.


The post Explosieve groei crypto meme markt: van $2 miljard naar $58 miljard – welke crypto meme gaat stijgen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.