Ethereum whales verkopen massaal: Wat betekent dit voor de markt?

Recente on-chain data en handelsactiviteiten tonen aan dat Ethereum whales hun bezit in aanzienlijke hoeveelheden van de hand doen. Dit roept vragen op over hun langetermijnvertrouwen in het asset.

Een opmerkelijke transactie betrof een whale die na de aankoop van ETH tegen $ 1,890 vorig jaar, 12,906 ETH (ter waarde van $ 24.39 miljoen) van Binance naar Lido verplaatste. Deze investeerder haalde onlangs 7,000 ETH terug van Lido en stortte dit weer op Binance, waarbij hij meer dan $ 16 miljoen aan winst veiligstelde te midden van een schommelende markt.

Recente on-chain data en handelsactiviteiten van Ethereum whales

Correlatie tussen whale-activiteiten en prijsbewegingen

ETH/USD-grafiek door TradingView

De bijbehorende grafiek laat een afname zien in het aantal grote transacties naast een fluctuerende prijs, wat wijst op een mogelijke samenhang tussen de activiteiten van whales en prijsbewegingen. Specifiek heeft het totale volume van grote transacties een opvallende daling meegemaakt, parallel aan periodes van prijsonstabiliteit. De winstnemingen door whales kunnen worden beïnvloed door de relatieve onderprestatie van Ethereum vergeleken met andere toonaangevende cryptocurrencies zoals XRP en Solana. Hoewel niet drastisch, kan de traagheid van Ethereum in het snel evoluerende crypto-landschap deze grote houders aanzetten tot het heroverwegen van hun posities.

On-chain metrics van IntoTheBlock tonen een significante correlatie tussen de prijs van Ethereum en het aantal grote transacties. Deze relatie benadrukt hoe invloedrijk deze grote transactievolumes zijn voor de prijsdynamiek van Ethereum. De recente afname in transactievolume, met name in april, weerspiegelt een daling in de prijs van Ethereum, wat suggereert dat de verkoopdruk van walvissen impact heeft.

On-chain metrieken van IntoTheBlock
On-chain metrieken van IntoTheBlock

Toekomstperspectieven voor ethereum

Hoewel een significante verkoop niet direct het einde betekent voor Ethereum, roept het wel vragen op over de duurzaamheid van de huidige bewegingen. Het is cruciaal om dergelijke bewegingen te monitoren, aangezien ze een verschuiving in beleggerssentiment kunnen aanduiden, wat zou kunnen leiden tot grotere marktaanpassingen.

 


The post Ethereum whales verkopen massaal: Wat betekent dit voor de markt? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.