Ethereum Vs Bitcoin koers – ETH daalt onder 0,05 ratio, wat gaat Ethereum doen in april?

Ethereum ($ETH) heeft onlangs een belangrijk technisch ondersteuningsniveau verloren tegenover Bitcoin ($BTC), zijn grootste crypto rivaal. Dit vond allemaal plaats tijdens een bredere crypto sell-off die maandag begon.

Veel investeerders vragen zich daardoor af wat er met de Bitcoin koers gebeurt nu Ethereum daalt. Hoe beïnvloedt dit technische ondersteuningsniveau de koersen en wat gaat Ethereum doen?

Ethereum vs. Bitcoin: ETH verliest kracht

De ratio tussen Ethereum en Bitcoin is namelijk onder de 0,05 gedaald, aldus TradingView. Dit gebeurde in januari eerder dit jaar al, toen de crypto markt een korte sell-off ervaarde nadat Bitcoin ETF’s live gingen.

Daarvoor is het sinds april 2021 al niet meer voorgekomen dat Ethereum minder dan 0,05 BTC waard was. Destijds was Ethereum aan het rallyen tot een piek van 0,077 BTC.

Sinds begin maart is deze ratio al geleidelijk aan het dalen, kort nadat Bitcoin zijn nieuwe recordhoogte boven de $73.000 bereikte en in de daaropvolgende weken een correctie ervaarde.

ETH/BTC koers / Bron: TradingView

Sindsdien handelen beide cryptomunten binnen hun bereik, terwijl de instroom in Bitcoin spot ETF’s aanzienlijk is vertraagd. Sinds maandag is Bitcoin gedaald van $71.285 naar zijn huidige $66.080, terwijl Ethereum daalde van $3.649 naar $3.321.

Vorige week voorspelde Alex Thorn, Head of Research bij Galaxy Digital, dat ETH/BTC zijn jaarlijkse dieptepunten nog niet heeft bereikt. Hierbij noemde hij de aankomende ‘Bitcoin halving‘ als een bullish katalysator voor BTC, terwijl de mogelijke afkeuring van een Ethereum ETF een bearish teken is voor ETH.

De neerwaartse trend van ETH/BTC is duidelijk volgens Thorn. Daarbij zullen de aankomende gebeurtenissen, uitgaande van een afwijzing van ETH ETF’s, deze trend alleen maar versterken. Hierdoor vragen veel investeerders zich af: Wat gaat Ethereum doen?

Ethereum koers verwachting na dalende ETH/BTC trend

Hoewel Ethereum op dit moment in een week tijd met 7,54% daalde naar zijn koers van $3.321,58, ziet de koers verwachting op korte termijn er positief uit.

Technische analyse geeft aan dat we op korte termijn stijgingen kunnen verwachten, gezien Ether op het moment erg ondergewaardeerd is. Hierdoor verwachten we een licht herstel na de forse dalingen van afgelopen week.

Ethereum koers verwachting
ETH/USD koers / Bron: TradingView

Zo heeft de Moving Average Convergence Divergence (MACD) onlangs een bullish cross-over gemaakt. Dat is een bullish teken op korte termijn, dat verder wordt ondersteund door een Relative Strength Index (RSI) van 42,7.

Deze relatief neutrale waarde onder de 50 geeft aan dat Ethereum op het moment ondergewaardeerd is. Onze Ethereum koers verwachting is daarom bullish op de korte termijn.

Op de middellange termijn speelt 23 mei een grote rol. Dit is namelijk de dag dat de Securities and Exchange Commission (SEC) de knoop moet doorhakken over Ethereum ETF’s.

Dit besluit zal de grootste invloed hebben op de koers van Ethereum. Tot dan kunnen investeerders die op zoek zijn naar hoge rendementen op korte termijn beter op zoek naar alternatieven, zoals presale crypto.

Veelbelovende alternatieven nu Ethereum daalt

Ethereum investeerders kunnen op zoek zijn naar veelbelovende altcoins nu de koers van Ethereum steeds meer kracht verliest. Daarom zullen we hieronder drie veelbelovende, nieuwe crypto projecten bespreken waarvan we denken dat ze op korte termijn zullen exploderen. Lees verder voor meer informatie.

Bitcoin Minetrix – cloud mining opnieuw uitgevonden

Bitcoin Minetrix ($BTCMTX) is een cloud mining project dat de sector herdefinieert. Waar de projecten eerst werden gezien als onbetrouwbaar en een scam, biedt dit project nieuwe technologie waardoor Bitcoin mining niet alleen toegankelijk is voor particulieren, maar ook nog eens erg betrouwbaar en veilig.

Bitcoin Minetrix

Via het stake-2-mine concept van Bitcoin Minetrix heeft het namelijk heel het cloud mining proces getokeniseerd. Gebruikers staken $BTCMTX tokens om cloud mining credits te verdienen, die op hun beurt worden ingewisseld voor hashing power. Met de hashing power minen gebruikers Bitcoins, die automatisch worden verdeeld via de smart contracts.

Hierdoor kan het project zelf geen tokens achterhouden en kunnen gebruikers al meedoen met een lage inleg. Dit zijn oplossingen voor problemen die eerdere cloud mining projecten teisterden. Neem deel aan dit innoverende project en begin met het minen van Bitcoins door $BTCMTX te kopen.

 

Slothana – De nieuwste solana meme coin

De Solana blockchain heeft een nieuwe meme coin debutant erbij met Slothana ($SLOTH). De meme coin is niet gelanceerd via presale of DEX launch, maar werkt in plaats daarvan met een send-to-wallet airdrop systeem.

Slothana meme coin

Gebruikers sturen hun $SOL tokens naar de wallet van Slothana om deze in te ruilen voor 10.000 $SLOTH. De tokens worden vervolgens allemaal tegelijkertijd beschikbaar gemaakt tijdens een crypto airdrop.

Zo ontvang je automatisch $SLOTH tokens. Let echter wel op dat je wallet niet is verbonden aan een exchange, want dan kun je geen $SLOTH ontvangen. Doe mee aan deze nieuwe Solana meme hype vanuit je luie stoel en lever je $SOL in.

 

5thScape – Uniek VR-gaming project

5thScape ($5SCAPE) is een gloednieuw crypto project dat zich richt op Virtual Reality gaming. Het heeft een ecosysteem ontworpen voor AR en VR en willen deze wereld nog realistischer maken. Hiervoor ontwikkelen ze meeslepende games en brengen ze nieuwe items op de markt, zoals stoelen en VR-headsets.

5th Scape VR gaming

Verder kunnen gebruikers met 5thScape zelf hun games ontwerpen via het Developer Center. Hiervoor worden ze beloond met $5SCAPE tokens. De community zal daarom bestaan uit ontwikkelaars en liefhebbers van VR en AR games.

Gebruikers kunnen een abonnement afsluiten waarmee ze volledige toegang krijgen tot het platform. Hierdoor blijft de liquiditeitspool constant aangevuld. Verder is het mogelijk om $5SCAPE te staken voor extra beloningen. Aarzel dus niet om $5SCAPE te kopen tijdens zijn presale voor slechts $0,00248 per stuk voordat de prijs stijgt.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ethereum Vs Bitcoin koers – ETH daalt onder 0,05 ratio, wat gaat Ethereum doen in april? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.