‘Ethereum spot ETF is nog geen zekerheid’

Update: Dit nieuwsbericht gaat over de goedkeuring door de Securities and Exchange Commission (SEC) van bepaalde formulieren die zijn ingediend door entiteiten die een spot ether exchange-traded fund (ETF) willen lanceren. Hier is een uitleg van de belangrijkste punten:

  1. SEC Goedkeuring van 19b-4 Formulieren: De SEC heeft op donderdag formulieren goedgekeurd (bekend als 19b-4 formulieren) die zijn ingediend door nationale effectenbeurzen. Deze formulieren zijn nodig om bepaalde regelwijzigingen door te voeren, wat een belangrijke stap is richting het op de markt brengen van een spot ether ETF.
  2. Volgende Stap – S-1 Formulieren: Hoewel de goedkeuring van de 19b-4 formulieren een belangrijke stap is, is het niet de laatste. Er moeten ook zogenoemde S-1 formulieren worden ingediend en ook die moeten goedkeuring krijgen. Deze formulieren zijn nodig om nieuwe effecten publiekelijk aan te bieden.
  3. Geïnteresseerden: Enkele van de emittenten die geïnteresseerd zijn in het lanceren van een spot ether ETF zijn BlackRock, Fidelity, Grayscale, VanEck, Franklin Templeton, Ark/21Shares en Invesco/Galaxy.
  4. Verwachtingen en Tijdsbestek: Hoewel de goedkeuring van de 19b-4 formulieren suggereert dat de SEC mogelijk bereid is om spot ether ETFs op de markt toe te laten, garandeert dit niet dat de S-1 formulieren ook zullen worden goedgekeurd. Analisten verwachten dat er enige tijd zal verstrijken voordat deze goedkeuringen plaatsvinden, mogelijk variërend van weken tot maanden.
  5. Achtergrondinformatie: De goedkeuring van de 19b-4 formulieren kwam als een verrassing, aangezien de SEC in de weken voorafgaand aan deze beslissing weinig betrokkenheid had getoond. Dit heeft geleid tot speculatie over de uiteindelijke goedkeuring van de S-1 formulieren en de tijdlijn daarvan.

Samengevat, de SEC heeft een belangrijke stap genomen richting de mogelijke lancering van een spot ether ETF door de goedkeuring van 19b-4 formulieren, maar er is nog steeds een tweede goedkeuringsfase nodig voordat deze ETFs daadwerkelijk kunnen worden verhandeld.

Originele bericht: De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft op 23 mei 2024 een versnelde goedkeuring verleend voor de voorgestelde regelwijzigingen van verschillende beurzen om aandelen van op Ether (Ethereum) gebaseerde Exchange-Traded Products (ETF’s) te noteren en verhandelen. Een Exchange Traded Fund is een type beleggingsfonds dat op een beurs verhandeld wordt, vergelijkbaar met aandelen.

Dit is een opmerkelijke stap nadat de Bitcoin ETF´s eerder werden goedgekeurd. Dit opent mogelijk de deur naar allerlei fondsen rondom andere crypto´s. De SEC is als toezichthouder jarenlang bezig geweest om een bitcoinfonds tegen te houden, maar het hek lijkt met de goedkeuring van Ether ETF´s nu van de dam.

De goedkeuring betreft specifieke voorstellen van zelfregulerende organisaties, waaronder NYSE Arca, Inc., The Nasdaq Stock Market LLC en Cboe BZX Exchange, Inc. Deze beurzen hadden voorgesteld om de regels aan te passen zodat ze aandelen van Ether-gebaseerde ETF’s konden noteren en verhandelen. De SEC heeft deze voorstellen versneld goedgekeurd, wat betekent dat de beurzen nu kunnen beginnen met het opzetten van het aanbieden van deze fondsen.

Het gaat o.a om fondsen van BlackRock en Fidelity. Dat is te lezen op de website van de SEC.

Wat betekent dit voor beleggers?

Met deze goedkeuring kunnen beleggers gaan investeren in Ether via gereguleerde beleggingsproducten, zonder dat ze de cryptocurrency zelf hoeven te kopen of beheren. Dit verlaagt de drempel voor beleggers die geïnteresseerd zijn in Ethereum maar geen ervaring hebben met het direct kopen en opslaan van cryptovaluta.

De goedkeuring kan leiden tot een bredere acceptatie van Ethereum als beleggingsinstrument. Traditionele beleggers krijgen nu een gereguleerd en toegankelijk alternatief om te investeren in deze populaire cryptocurrency. Bovendien kan de instroom van kapitaal naar de nieuwe ETP’s de prijs van Ethereum opdrijven, aangezien de vraag naar Ether kan toenemen.

De versnelde goedkeuring door de SEC voor het noteren en verhandelen van Ether-gebaseerde ETP’s is een mijlpaal voor de cryptomarkt. Het biedt beleggers een nieuw, veilig en gereguleerd middel om te investeren in Ethereum. Deze ontwikkeling benadrukt de toenemende integratie van cryptovaluta in de traditionele financiële sector en opent de deur voor toekomstige innovaties.

Met deze goedkeuring toont de SEC aan dat er ruimte is voor cryptovaluta binnen de gereguleerde financiële wereld. De komende tijd zal uitwijzen welke impact dit zal hebben op de markten en of andere cryptovaluta zullen volgen.


The post ‘Ethereum spot ETF is nog geen zekerheid’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.