Ethereum Prijs Daalt Na Nieuwe ETF Vertraging: Lees Hier Waarom!

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft opnieuw de beslissing uitgesteld over de goedkeuring van de aanvraag van Grayscale Ethereum Futures Trust voor een ethereum ETF. De aanvraag werd oorspronkelijk ingediend in september, en de SEC had al eens eerder in november de beslissing uitgesteld. De nieuwe deadline voor een besluit is nu 30 mei, omdat de instantie meer tijd nodig heeft om de voorgestelde regelwijziging grondig te evalueren en eventuele problemen aan te pakken.

Wat is een ethereum ETF?

Een ethereum ETF, net als een bitcoin ETF, is een soort beleggingsfonds dat de prijs van de onderliggende digitale munt volgt en wordt verhandeld op traditionele effectenbeurzen. Het biedt beleggers de mogelijkheid om te profiteren van de prijsbewegingen van cryptocurrencies zonder dat ze de munten zelf hoeven te bezitten.

Een futures ETF richt zich in het bijzonder op de toekomstige prijs van het activum, in tegenstelling tot een spot ETF, dat de huidige prijs in realtime volgt.

SEC vertraagt beslissingen over crypto ETFs

Dit uitstel maakt deel uit van meerdere vertragingen door de SEC bij het nemen van beslissingen over cryptocurrency ETF’s. In januari stelde de SEC de beslissing uit over een spot ethereum ETF-aanvraag van Grayscale en BlackRock, en in februari deed ze hetzelfde voor een gezamenlijke aanvraag van Invesco en Galaxy Digital. Deze vertragingen komen ondanks de goedkeuring van 11 bitcoin ETF’s door de SEC.

Gevolgen van het uitstel

De herhaalde uitstel van de SEC heeft een negatieve druk toegevoegd aan de prijs van ethereum. Na de aankondiging van het laatste uitstel daalde de prijs van ethereum met 10,4% over de week, met een waarde van $3.289.

Sommige experts in de industrie zien hier echter een positieve kant van in. Bitwise Chief Information Officer Matt Hougan gaf op Twitter aan dat een latere lancering van spot ethereum ETF’s kan leiden tot een grotere vermogensopbouw, aangezien de traditionele financiële sector meer tijd nodig heeft om zich aan te passen aan de recente introductie van bitcoin ETF’s.


The post Ethereum Prijs Daalt Na Nieuwe ETF Vertraging: Lees Hier Waarom! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.