Ethereum op koers ATH in Q1 en Waarde Verdubbeling 2024

De Ethereum koers is in de afgelopen week met meer dan +7,5% gestegen. Zo heeft de populaire crypto zelfs het belangrijke $2.500 koers niveau doorbroken. Momenteel maakt ETH een korte correctie mee, en ligt de koers net onder de $2.477.

Hoewel Ethereum eind januari moeite had weer op gang te komen na het bedaren van de institutionele interesse in de spot Bitcoin ETF, rapporteren grote instituties zoals Finder en Coinbase dat Ethereum binnenkort verder zou kunnen klimmen.

In dit artikel kijken we naar de factoren die invloed kunnen hebben op de Ethereum koers in de komende weken en maanden en waarom bekende analisten inzetten op een nieuwe ATH in de komende maanden en mogelijk zelfs een waardeverdubbeling voor eind 2024.

Welke Factoren Kunnen de Ethereum Kors Beïnvloeden?

Ethereum steeg rond 14 januari, kort na de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF, naar een niveau zo hoog als $2.700. De prestaties van deze ETF waren indrukwekkend en zette BTC in de spotlight. Hierdoor investeerden veel instituties in Bitcoin, maar verloor Ethereum momentum.

Uit een rapport van Coinbase voor het eerste kwartaal van 2024, blijkt dat de institutionele interesse in Ethereum erg laag was nadat de Bitcoin ETF werd gelanceerd. Daarnaast is het netwerk van Ethereum ook gedaald in populariteit door het succes van andere blockchains, waaronder Solana.

Dencun Upgrade

Ethereum kan echter haar populariteit mogelijk weer terugwinnen na de volgende upgrade die gepland staat voor het netwerk. Met de opkomende Dencun upgrade, kunnen de hoge transactiekosten voor Ethereum mogelijk verleden tijd en zou het netwerk populairder dan ooit kunnen worden.

Deze upgrade staat gepland rond 13 maart en zou de snelheid en schaalbaarheid van het netwerk moeten verhogen en transactiekosten verlagen.

 

Meerdere investeerders zijn momenteel bullish op Ethereum, omdat het netwerk in 2024 mogelijk haar beste jaar tot zover kan krijgen. Dit wordt versterkt door het feit dat Ethereum een mijlpaal heeft bereikt waarin 25% van alle ETH in circulatie nu gestaked is.

Ook bereikte de Total Value Locked (TVL) van Ethereum op vrijdag 9 februari een 11-maandelijkse high van 16 miljoen ETH, gelijk aan ongeveer $39,85 miljard.

Macro-economische Omstandigheden

Met marktomstandigheden die in onder andere in de VS tegenvallen, is de verwachting hoog dat de Federal Reserve van de VS binnenkort de rente kan verlagen. Hierdoor kan er meer interesse ontstaan in riskante investeringen, waaronder cryptocurrency’s en volatiele aandelen.

Meer geld in crypto, maakt de kans groot dat Ethereum nog meer aandacht zal krijgen en verder kan groeien in populariteit en in waarde. Wanneer dit gebeurt, zal de druk toenemen onder instituties om een spot Ethereum ETF aan te vragen bij de Securities and Exchange (SEC).

Ethereum koers verwachting

Er liggen al een aantal verzoeken voor een spot Ethereum ETF op tafel, deze zouden zo vroeg als mei kunnen worden goedgekeurd, mits de SEC de deadline niet uitstelt, zoals de regulator bij de spot Bitcoin ETF aanvragen ook deed.

Analyse ETH Koers – Kan Ethereum Stijgen Naar een Nieuwe ATH in 2024?

De Ethereum koers is vandaag met +0,94% gestegen naar een niveau van $2.490 en ligt zo boven zijn 30-daagse moving average (geel) van $2.380. Zo kan Ethereum de komende tijd ondersteuning krijgen boven dit niveau en kunnen dalingen worden afgeremd.

De volgende target voor Ethereum is de $2.700, rond de highs van januari na de lancering van de spot Bitcoin ETF’s. Maar met een Relative Strength index (RSI) van meer dan 63, kan Ethereum binnenkort overbought worden als de koers te hard omhoog schiet, hierdoor neemt het risico op een rebound toe.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers grafiek – TradingView

Met meerdere positieve factoren die Ethereum dit jaar kunnen helpen, is de kans groot dat ETH dit jaar naar een nieuwe ATH kan stijgen. Sommige crypto analisten denken dat Ethereum meer dan $5.000 waard kan worden dit jaar, zoals de analisten van finder, die verwachten dat ETH zo hoog als $5.347 kan gaan in 2024.

Hoe lang het echter zal duren voordat Ethereum boven de $3.000 uit kan breken en ver stijgen richting haar ATH van $4.891, blijft echter nog de vraag. Ethereum blijft wel een crypto om in de gaten te houden, al helemaal rond 13 maart, wanneer de Dencun upgrade gepland staat.

Veelbelovende Cryptomunten op Ethereum die Binnenkort Kunnen Exploderen

Als Ethereum binnenkort verder kan klimmen en stabiel boven de $3.000 blijft, kunnen altcoins, met name ERC-20 tokens, een flinke boost krijgen. Daarom kijken we naar 2 veelbelovende cryptomunten die op ontploffen staan en voor hoge rendementen kunnen zorgen op korte termijn.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) is een opkomende altcoin die zich in een erg gunstige positie bevindt. BTCMTX kan profiteren van zowel de prestaties van Ethereum als die van Bitcoin, omdat de token gebruikt kan worden om, met behulp van de Ethereum blockchain, Bitcoins te minen via de cloud.

Ethereum maakt het mogelijk om BTCMTX tokens te staken, waarmee investeerders mining credits verdienen. Deze credits worden dan weer gebruikt om via een cloud provider BTC te minen, zonder dat je daar zelf hardware voor hoeft aan te schaffen en zonder de hoge energiekosten.

BTCMTX kan in de presale voor een extra lage prijs van $0,0133 per stuk worden aangeschaft, voordat deze gelanceerd wordt op zijn eerste crypto exchange. BTCMTX kan meeliften op Ethereum en Bitcoin, maar ook op de Bitcoin halving die in april gepland staat.

 

Smog (SMOG)

Een van de meest trending crypto memes op dit moment is Smog, een nieuwe airdrop token in het thema van het Chinese Nieuwjaar, dat toevallig vandaag plaatsvindt. Deze week gelanceerd en momenteel met een 24-uurs trading volume van $1,69 miljoen, SMOG is een zeer populaire nieuwe crypto, die van plan is om de grootste airdrop ooit te doen.

Je kunt meedoen met de grootste crypto airdrop door SMOG tokens vast te houden en quests te voltooien via de ‘Airdrop’ functie op de officiële website. Door deze gratis quests te voltooien, verdien je extra punten en kun je nog meer uit de opkomende airdrop halen.

Smog is zowel op Ethereum als Solana te verhandelen, maar als je de ERC-20 (Ethereum) versie koopt, kun je de token staken voor extra passief inkomen. SMOG heeft momenteel een waarde van $0,07 per token met een stijging van +45% in de afgelopen 24 uur, maar kan nog veel hoger gaan en een van de grootste Solana meme coins worden.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ethereum op koers ATH in Q1 en Waarde Verdubbeling 2024 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.