Ethereum Koers Verwachting Na Aantikken $2,6k En All-Time Low Exchange Supply – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers is op donderdagochtend met -0,22% gedaald in de afgelopen 24 uur, dit nadat ETH gisteren een koersniveau van $2,6k aantikte. De stijging van ETH vindt plaats terwijl Ethereum een all-time low rond de 8%, een teken dat er mogelijk weinig verkoopdruk heerst voor Ethereum.

In dit artikel kijken we naar recente ontwikkelingen voor ETH en wat de Ethereum koers kan gaan doen de komende tijd.

Ethereum Dominantie Stijgt verder Terwijl Supply op Exchanges Daalt

De recente stijging van de Ethereum koers zou te danken kunnen zijn aan het feit dat de supply van ETH op exchanges momenteel erg laag is. De exchange supply van Ethereum is de afgelopen week tot zo laag als 8,10% gedaald, wat hand in hand is gegaan met een hoge koopdruk.

Uit on-chain gegevens van Santiment, blijkt ook dat er de afgelopen week zo’n 89.400 ETH adressen zijn bijgekomen. Dit zou betekenen dat Ethereum nog populairder aan het worden is en binnenkort verder zou kunnen klimmen.

Daarnaast is de dominantie van Ethereum tegenover die van Bitcoin met zo’n +22% gestegen. De Bitcoin dominantie zelf ligt nu ongeveer op 51% terwijl die van Ethereum op 18,6% ligt.

Deze plotselinge stijging in dominantie, nieuwe ETH adressen en de daling van de supply op exchanges, toont een enorme groei van populariteit en adoptie voor Ethereum. Maar hoe ziet het technische plaatje eruit voor de grootste altcoin?

Ethereum Koers Verwachting – Wat Gaat Ethereum Doen de Komende Tijd?

Als we kijken naar de huidige prestatie van de Ethereum koers, dan is er niet veel negatiefs over te zeggen. De altcoin zit sinds eind oktober 2023 al in de lift en lijkt nog geen tekenen te tonen van stoppen.

Ondanks dat de Ethereum koers redelijk ver boven zijn 30-daagse moving average (geel) ligt, zou ETH nog verder kunnen klimmen. Zo ligt de Relative Strength Index (RSI) momenteel nog onder de 60, wat aangeeft dat de altcoin nog verder kan gaan voordat er een correctie kan plaatsvinden.

Ethereum koers grafiek – Bron: TradingView

Volgens crypto analisten ligt de Ethereum koers nu boven een key support bij de $2.400. Zo lang deze support in stand kan worden gehouden, heeft ETH potentie om nog verder de lucht in te gaan.

Ethereum zou dan de komende dagen verder kunnen klimmen richting de $3.000. Maar als er voor die tijd een correctie plaats zal vinden, zou ETH dus weer op zijn $2.400 level kunnen storten en in het negatieve geval hieronder duiken.

De verwachting is dat ETH de komende dagen en weken een kans hebben op zo’n correctie, wat ook de mogelijkheid biedt voor een verdere stijging op lange termijn. Zo zou Ethereum dit jaar af kunnen sluiten boven $5.000 met een nieuwe All-Time High boven de $4.891.

Prestatie Ethereum Koers Indicatie voor Nieuw Altcoin Seizoen – Welke Altcoins Gaan Exploderen?

De sterke prestatie van ETH en de stijging van de Ethereum dominantie, wijzen erop dat we binnenkort een nieuw altcoin seizoen kunnen verwachten. Daarom kan dit een goed moment om te kijken naar nieuwe cryptomunten die veel ruimte hebben om te stijgen.

Door vooral te kijken naar projecten met sterke fundamentals, kun je mogelijk goud vinden; een kleine low-cap coin die binnenkort kan exploderen in waarde. Daarom kijken we in deze sectie van het artikel naar 3 veelbelovende crypto projecten die veel kans hebben om in 2024 een groot succes te worden.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

De ontwikkelingen van Ethereum staat niet stil, zo verwachten we binnenkort een nieuwe upgrade waarmee het netwerk nog veiliger en efficiënter kan worden. Projecten die Ethereum gebruiken voor haar smart contract functionaliteit, zoals de nieuwe Bitcoin Minetrix, kunnen hiervan profiteren.

Bitcoin Minetrix is een opkomend crypto mining platform waarmee crypto gebruikers eenvoudig BTC kunnen minen via de cloud. Door de BTCMTX token van het project te staken, verdien je extra tokens en tokenized mining credits die je kunt gebruiken voor Bitcoin hash power, waarmee je BTC kunt minen.

BTCMTX tokens zijn in de presale te koop voor $0,0129 per stuk in de presale. Binnenkort zal deze token gelanceerd worden op exchanges, de verwachting onder investeerders is hoog dat de prijs van BTCMTX vanaf dat moment veel hoger kan worden.

 

Sponge V2 (SPONGEV2)

Tijdens een altcoin seizoen kunnen kleine meme coins extra volatiel zijn en daardoor ook voor hoge rendementen zorgen op korte termijn. Hierdoor kan Sponge V2, opvolger van Sponge V1 die in 2023 x100 ging, vroege investeerders erg veel geld opleveren.

Ondanks de verwachting dat Sponge V2 ook potentie heeft om x100 te gaan, is Sponge van plan dit keer een sterkere community te bouwen. Dit door onder andere een eigen play-to-earn game te ontwikkelen waarmee spelers nog meer Sponge V2 tokens kunnen verdienen. Hierdoor kan Sponge V2 op langere termijn relevant blijven.

Je kunt tijdelijk Sponge tokens gebruiken voor staking om gratis Sponge V2 tokens te verdienen als staking rewards voordat de token gelanceerd wordt op exchanges. Nadat de token gelanceerd wordt, is het aan te raden om de koers goed in de gaten te houden en zo snel mogelijk je winst op te nemen als de token explodeert in waarde.

 

Meme Kombat (MK)

Een andere meme coin die minder volatiel wil zijn en nog meer waarde hecht aan een sterke community is de nieuwe Meme Kombat. In deze virtuele arena zullen bekende meme karakters tegen elkaar strijden, waardoor mensen van verschillende meme coin community’s betrokken kunnen raken met deze meme coin.

Kijk toe hoe karakters zoals Doge, Pepe, Shiba Inu, Wojak en Sponge het tegen elkaar opnemen in spannende battles met een AI-gegenereerde uitkomst. Het is ook mogelijk om de MK token van het project in te zetten op deze battles met de kans om grote prijzen te winnen.

MK, de native token van Meme Kombat, kan tijdelijk voor een extra scherpe prijs van $0,279 worden gekocht tijdens de presale. Binnenkort kan niet alleen de token gelanceerd worden, maar kan het project ook viraal gaan dankzij zijn herkenbare memes, waardoor MK nog meer potentie heeft om te stijgen in waarde.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ethereum Koers Verwachting Na Aantikken $2,6k En All-Time Low Exchange Supply – Wat Gaat Ethereum Doen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.