Ethereum koers schiet omhoog – 75% kans op ETF

Ethereum is gisteravond met bijna 20% gestegen. Die stijging kwam nadat Eric Balchunas en James Seyffart, de twee ETF-specialisten van Bloomberg, bekendmaakten hun kans op een Ethereum ETF te verhogen van 25% naar 75% voor deze maand.

Positieve geruchten

Dat stukje positief nieuws was precies wat Ethereum nodig had, maar ook de rest van de markt profiteerde mee. De Bitcoin koers schoot namelijk ook stevig omhoog na de bekendmaking van dit nieuws.

“James Seyffart en ik verhogen onze percentages voor de kans op goedkeuring van de Ether ETF naar 75% (van 25%), nadat we deze middag geruchten hoorden over een 180-graden draai van de SEC op dit onderwerp”, aldus Eric Balchunas.

Eleanor Terrett van Fox Business geeft aan hetzelfde te horen van haar bronnen. Ethereum-investeerders kunnen wel lachen om dit nieuws.

De Ethereum koers schoot over de afgelopen 24 uur met 17,47 procent omhoog en staat nu op 3.661 dollar. Bitcoin doet het ook goed en steeg met 6,25 procent en staat daarmee op 71.200 dollar en is nog maar een klein stukje verwijderd van zijn all-time high.

Crypto in de spotlights

Crypto staat in toenemende mate in de spotlights. In de Verenigde Staten lijkt het zelfs een belangrijk onderwerp te zijn in de presidentiële verkiezingen, die voor november 2024 op het programma staan.

Donald Trump geeft aan dat hij de beste keuze is voor mensen die van crypto houden.

Het lijkt erop dat de op Trump gebaseerde memecoin (Doland Tremp) daarvan geeft geprofiteerd. Als deze munt in aanloop naar de verkiezingen nog naar enkele grote beurzen gaat, dan kunnen daar hele gekke dingen mee gebeuren.

Dat hebben we eerder gezien met munten als dogwifhat en PEPE. Ze zijn helemaal nergens op gebaseerd, maar als het narratief rondom een meme populair is, dan kunnen de koersen ineens door het dak gaan.

Dat zie je nu ook met Tremp gebeuren.


The post Ethereum koers schiet omhoog – 75% kans op ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.