Ethereum Koers Consolideert Na Afzwakking ETF Crypto Hype – Zal Crypto Rally Voortzetten Naar 5k?

De Ethereum koers is vandaag uit consolidatie gebroken en hiermee boven de $4.000 gestegen, dit nadat de Bitcoin koers vanmorgen boven de $71.000 steeg. ETH probeerde afgelopen vrijdag ook door de $4.000 te breken, maar zonder succes.

In dit artikel kijken we naar hoeveel ETH waard kan worden met een beperkte ETF crypto hype en de opkomende Dencun upgrade voor Ethereum.

Ethereum Koers Doorbreekt $4k – Gaat Ethereum Stijgen Naar Nieuwe ATH?

Deze ochtend begon met Bitcoin die zowel door $70.000 als $71.000 is gebroken en nu op weg is om door $72.000 te breken. Door deze beweging schoot de Ethereum koers vanochtend van $3.840 boven $4.000.

Nu de bull markt vol op gang lijkt te zijn, zit de Ethereum koers in een duidelijke uptrend, die de komende tijd nog sterker kan worden. De altcoin ligt boven zijn 30-daagse en 200-daagse gemiddelde, met een ‘overbought’ Relative Strength index (RSI) van 85, wat vrij normaal is tijdens een crypto rally.

Ethereum koers grafiek – TradingView

Hoewel de RSI aangeeft dat Ethereum overgewaardeerd is, is dit een genuanceerd signaal gezien we in de bull markt zitten. Hierbij zien we dat het positieve sentiment van investeerders sterker is dan het ‘overbought’ signaal van de RSI.

Ethereum zou deze week nog verder omhoog kunnen schieten dankzij de opkomende Dencun upgrade voor het netwerk, die op woensdag 13 maart gepland staat. Met deze upgrade zouden transactiekosten op de Ethereum blockchain sterk verlaagd moeten worden, waardoor de ervaring voor zowel gebruikers als ontwikkelaars velen malen beter kan worden.

Ondertussen zwakt de ETF crypto hype af, evenals het vertrouwen van crypto investeerders goedkeuring van de spot Ethereum ETF door de Securities and Exchange Commission (SEC) in mei.

Deze hype zou echter weer kunnen toenemen nadat de Bitcoin halving achter de rug is en Ethereum nog meer gebruikers krijgt. Ondertussen kan Ethereum profiteren van de netwerkupgrade en de stijgende Bitcoin koers, die grotendeels te danken is aan de prestatie van de spot Bitcoin ETF.

De Ethereum koers zou deze week nog een nieuwe All-Time High kunnen neerzetten, afhankelijk van verdere ontwikkelingen binnen de crypto markt en de resultaten van de Dencun upgrade.

Green Bitcoin (GBTC)

Terwijl Bitcoin en Ethereum hard aan het stijgen zijn, beginnen alternatieven voor Bitcoin ook behoorlijk te groeien in populariteit. Zo is Bitcoin Cash (BCH) vandaag met meer dan 1% gestegen en Litecoin (LTC) met meer dan +7%. Maar ook de nieuwe Green Bitcoin (GBTC) haalt veel geld op van investeerders.

Green Bitcoin is een ERC-20 token op de Ethereum blockchain die gebruik maakt van een Proof-of-Stake mechanisme om holders te belonen.  Dit maakt de altcoin een groener alternatief voor Bitcoin, die miners beloont met een energie-intensief Proof-of-Work model. Daarnaast gebruikt GBTC een alternatief staking model waarmee je extra beloningen kunt verdienen door de Bitcoin koers te voorspellen.

GBTC is tijdelijk in de presale te koop voor $0,8022 per stuk, maar deze prijs neemt snel toe nu het project al meer dan $3,16 miljoen heeft opgehaald en steeds populairder wordt. Binnenkort zal de token voor een vaste prijs gelanceerd worden op exchanges en kan deze hard omhoog schieten dankzij de huidige Bitcoin koers.

 

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) is een ander alternatief voor bitcoin die inspeelt op de Bitcoin halving die volgende maand wordt verwacht. Block rewards zullen gehalveerd worden, waardoor je met BTCMTX de kans krijgt om hogere block rewards te krijgen voor de halving. Het mooiste is dat je met dit project via de cloud kan minen.

BTCMTX is de token die wordt gebruikt voor het stake-to-mine mechanisme. Door de token te staken, verdien je extra tokens en mining credits als beloning, met deze mining credits kun je BTC minen via de cloud. Het proces verloopt via een gebruiksvriendelijk dashboard zodat mining voor iedereen toegankelijk zal worden.

Bitcoin Minetrix heeft met zijn presale al meer dan $12,1 miljoen opgehaald en kan binnenkort zijn hard cap van $15 miljoen bereiken, waarna de token live zal gaan op exchanges. Je kunt de token kopen voor $0,014 per stuk voordat de prijs in de volgende fase verder stijgt.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ethereum Koers Consolideert Na Afzwakking ETF Crypto Hype – Zal Crypto Rally Voortzetten Naar 5k? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.