Ethereum gas fees laagste punt afgelopen 6 maanden, wijst dit op start altcoin season?

De Ethereum gas fees, oftewel, de kosten voor een transactie op het netwerk van Ethereum, bereikte zaterdag 27 april $ 1,12, het laagste punt in ruim 6 maanden tijd. Crypto analisten van Santiment denken dat dit een teken kan zijn voor een nieuw altcoin seizoen.

Hoewel de crypto markt aan het afkoelen is in de laatste paar weken, zou Ethereum en andere altcoins binnenkort weer kunnen stijgen als gevolg van de verlaagde druk op het netwerk. In dit artikel kijken we naar wat de Ethereum koers kan gaan doen en of dit het begin kan zijn van een altseason.

Analyse ETH koers – wat gaat Ethereum doen?

De Ethereum koers is op maandagochtend gedaald naar $ 3.175 met een dip van 4,24% in de afgelopen 24 uur. Dit nadat ETH een mislukte poging deed om boven het 30-daagse gemiddelde (geel) rond $ 3.250 uit te breken.

ETH vormde vandaag een grote rode candle terwijl de crypto markt met 3% daalde, een bearish begin van de week, wat vandaag voor verdere dalingen zou kunnen zorgen. Met een beetje geluk keert het tij vandaag nadat de Amerikaanse markt opent.

Ethereum koers grafiek – TradingView

Ethereum zit sinds februari in een dalende trend, terwijl nu ook de activiteit op het netwerk aan het dalen is. In februari bereikten de Ethereum gas fees een piek van 8 maanden na de hype om de nieuwe en experimentele ERC-404 token standard.

Slechts 2 maanden later, aan het einde van april, bereikten de Ethereum gas fees een dieptepunt van $ 1,12, het laagste punt sinds 18 oktober vorig jaar. Hoewel dit een duidelijk signaal is dat Ethereum minder interessant aan het worden is, is dat soms ook een typisch keerpunt waarin plotseling alle interesse terugkomt.

 

Door de verminderde activiteit op Ethereum, is er ook meer ETH in circulatie gekomen, wat verder bijdraagt aan een dalende koers. Maar Ethereum zou vanuit dit punt hard kunnen stijgen op lange termijn, gezien de historische bull runs die enkele maanden na de Bitcoin halving plaatsvinden en de opkomende crypto ETF.

Hoewel de kans groot is dat de goedkeuring voor de spot Ethereum ETF wordt uitgesteld, zou deze er vroeg of laat wel door moeten komen. Dit maakt Ethereum nog steeds een veelbelovende crypto investering op lange termijn.

Welke crypto gaat stijgen in een nieuwe altcoin rally?

Met de Ethereum gas fees die erg laag zijn op het moment, zouden crypto investeerders en traders massaal kunnen investeren in Ethereum en andere ERC-tokens, zodra ze hier ook maar iets van een reden voor hebben. Hierdoor zouden altcoins op Ethereum, maar ook op andere blockchains een grote rally mee kunnen maken.

In dit artikel kijken we naar een aantal van de beste altcoins om vandaag te kopen, terwijl de transactiekosten op Ethereum erg laag zijn. Deze nieuwe altcoins zijn tijdelijk nog in een presale verkrijgbaar, waarvoor je ze voor een zeer lage prijs kunt aanschaffen voordat ze op de exchanges belanden, mogelijk voor een veel hogere prijs.

Dogeverse (DOGEVERSE)

Meme coins zijn tijdens een bull markt een aantal van de grootste crypto stijgers, maar de nieuwe Dogeverse (DOGEVERSE) zou een speciale rol kunnen krijgen. Deze meme coin kan namelijk op zes grote blockchains verhandeld worden en tussen deze chains gebridged worden.

Dogeverse verkoopt zijn tokens in de presale en heeft hiermee al meer dan $ 12,2 miljoen mee opgehaald in enkele weken. Door op verschillende bekende blockchains beschikbaar te zijn, heeft deze meme coin nog meer kans om viraal te gaan en vroege investeerders veel geld op te leveren.

Je kunt DOGEVERSE kopen voor $ 0,000303 per stuk, met de mogelijkheid om de meme coins te staken om extra tokens te krijgen aan het einde van de presale. Na de presale zal de token gelanceerd worden op exchanges voor een hogere prijs en kun je de gekochte tokens claimen en verhandelen.

 

WienerAI (WAI)

WienerAI (WAI) speelt in op de honden meme coin trend, die schijnbaar nooit echt minder wordt. Deze teckel is van plan om na lancering recht naar de maan te gaan, door AI en meme coins te combineren om mee te liften op de hype van beide categorieën.

De presale van WienerAI heeft inmiddels bijna $ 600.000 opgehaald, wat een duidelijk teken is dat er veel interesse is in deze nieuwe meme coin op Ethereum. Tevens kun je profiteren van de lage gas fees om extra goedkoop te investeren in WAI.

Je kunt WAI tijdens de presale kopen voor $ 0,000702 per stuk, een prijs die op woensdag verder zal stijgen, voordat de presale uiteindelijk afloopt en de token gelanceerd zal worden op zijn eerste exchange. Profiteer van de lage prijs nu de presale nog in een vroege fase verkeert en leer meer over deze opkomende meme coin.

 

99Bitcoins (99BTC)

Als je toch liever investeert in een project met wat meer utility, is 99Bitcoins (99BTC) een interessante crypto om in de gaten te houden. Dit project, met een bestaande community van bijna 3 miljoen gebruikers over de hele wereld, lanceert binnenkort een nieuw Learn-to-Earn (L2E) platform en verkoopt de opkomende 99BTC token in de presale.

Met 99Bitcoins is het mogelijk om als nieuwe of ervaren gebruiker meer over crypto te leren en hiermee 99BTC tokens te verdienen. Deze tokens kunnen overigens gestaked worden voor een extra bron van passief inkomen.

De presale van 99Bitcoins heeft al zo’n $ 900.000 opgehaald en biedt tokens aan tegen een scherpe prijs van $ 0,00102 per stuk. Deze ERC-20 token (met een bridge naar BRC-20) zal binnenkort op exchanges gelanceerd worden en zou explosief kunnen stijgen en mee kunnen liften op zowel Bitcoin als Ethereum.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ethereum gas fees laagste punt afgelopen 6 maanden, wijst dit op start altcoin season? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.