Ethereum ETFs kunnen prijs naar all-time high stuwen, zegt Bitwise CIO

Deze week heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een regelwijziging goedgekeurd. Dit kan leiden tot de goedkeuring van spot market Ethereum exchange-traded funds. Volgens Matt Hougan, de chief investment officer van crypto fondsbeheerder Bitwise, kan dit Ethereum naar nieuwe hoogtes brengen. Hij zei onlangs ook dat hij veel toestroom naar de Ethereum ETFs verwacht omdat investeerders hun portfolio willen diversificeren.

Bitwise CIO verwacht miljarden dollars in ETH ETFs

In een recent interview op de Bankless podcast, voorspelde Hougan dat investeerders miljarden dollars in Ethereum ETFs zullen steken. Dit kan de prijs van ETH boven zijn vorige record van ongeveer $4.900 tillen, bereikt in november 2021.

“Ik denk niet dat Ethereum ETFs zoveel zullen opleveren als Bitcoin ETFs,” zei Hougan. “Maar ik denk wel dat het om miljarden dollars zal gaan. Als Bitcoin ETFs in hun eerste vier maanden $12 miljard opleverden, verwacht ik dat Ethereum ETFs minder dan de helft daarvan zullen bereiken, maar meer dan een kwart.

Dit zal erg groot zijn, vooral in een markt zonder nieuwe aanvoer. Dus ja, ik denk dat het de Ethereum koers naar nieuwe hoogtes kan brengen.”

ETFs met meerdere digitale activa

Hougan verwacht ook dat er in de toekomst ETFs komen die meerdere digitale activa omvatten. Hij denkt dat er veel vraag zal zijn naar deze verschillende soorten ETFs. Hij schat dat over een jaar 30% van de markt alleen uit Bitcoin ETFs zal bestaan, 50% een mix zal zijn en 20% alleen uit Ethereum ETFs.

“Veel professionele investeerders zoeken naar hoog renderende activa binnen de cryptomarkt, en Ethereum past goed in dat plaatje,” legde Hougan uit. “Ik denk dat we een sterke markt zullen zien met meerdere crypto asset ETFs. Dit zal de markt als geheel ten goede komen. Het maakt de markt sterker en realistischer. Er is meer om over te praten, en het zal een positief effect hebben.”


The post Ethereum ETFs kunnen prijs naar all-time high stuwen, zegt Bitwise CIO appeared first on Bitcoinmagazine.nl.