Ethereum ETF Nabij Nu SEC ETH Als Commodity Erkent – Gaat Ethereum Koers Stijgen En $2,5k Resistance Doorbreken?

De Ethereum koers steeg vandaag ongeveer +1% na een daling richting de $2.100 op woensdag. Ethereum zou dit jaar kunnen profiteren van het feit dat de SEC ETH erkent als een commodity, waardoor de spot Ethereum ETF eerder goedkeuring zou kunnen krijgen dan de deadline in mei 2024.

In dit artikel kijken we naar ontwikkelingen rondom de SEC en Ethereum en naar wat de gevolgen hiervan kunnen betekenen voor de Ethereum koers.

SEC Erkent Ethereum Als Commodity – Spot Ethereum ETF Komt Dichterbij

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS schijnt Ethereum te erkennen als commodity. Dit is niet omdat de regulator dit nadrukkelijk heft gezegd, maar omdat de SEC vorig jaar goedkeuring gaf voor de lancering van een Ethereum Futures ETF.

Dit zou betekenen dat Ethereum geen security of effect is, wat meerdere voordelen heeft voor de altcoin.

Of Ethereum geclassificeerd wordt als commodity of security is van groot belang omdat voor beide classificaties verschillende wetten en regels zijn. De regelgeving voor commodity’s zijn gunstiger voor een cryptomunt als Ethereum en kan daarom een positieve invloed hebben op de koers.

Met de deadline voor de spot Bitcoin ETF aanvragen op woensdag 10 januari, zit de kans er ook in dat de spot Ethereum ETF eerder goedgekeurd zal worden. De deadline voor de eerste Ethereum ETF aanvragen van VanEck, Hashdex en ARK 21Shares ligt in mei 2024.

Maar gezien de spot Bitcoin ETF binnenkort goedkeuring kan krijgen en ETH gezien wordt als commodity, zou een beslissing over de Ethereum ETF eerder plaats kunnen vinden.

Ethereum Koers Verwachting – Gaat Ethereum Koers Stijgen En $2,5k Resistance Doorbreken?

De Ethereum koers is momenteel een heel eind hersteld van de crash van afgelopen woensdag. Deze crash had te maken met een voorspelling dat alle spot Bitcoin ETF aanvragen zouden worden afgekeurd door de SEC.

Inmiddels is ETH hersteld naar $2.247 en zou het de komende dagen weer kunnen consolideren met haar trading range van eind december tussen de $2.150 en $2.380. Mits het optimisme verder toeneemt, zou Ethereum de komende week kunnen stijgen naar de blauwe box van $2,5k.

Dit is een belangrijke resistance voor Ethereum die, mits doorbroken, kan leiden tot verdere stijgingen in de koers. Als deze resistance echter niet doorbroken wordt, kan Ethereum een retracement richting de $2.100 meemaken.

Afhankelijk van ontwikkelingen rondom de spot Bitcoin ETF en nieuws over de spot Ethereum ETF, zou Ethereum dit jaar boven de $3k uit kunnen knallen. Als we een serieuze bull markt krijgen, dan zou het geen probleem moeten zijn voor ETH om terug te stijgen naar haar oude All-Time High van $4.878 aan het eind van 2024.

Welke Altcoins Gaan Exploderen in Volgende Ethereum Bull Run?

2024 zou een erg goed jaar kunnen worden voor Ethereum, maar ook voor de rest van de crypto markt. Wanneer ETH het goed doet, kunnen kleinere altcoins, met name op de Ethereum blockchain, nog meer stijgen in waarde.

Kleine crypto’s hebben potentie om exponentieel te stijgen, omdat ze nog lang niet zo bekend zijn als populaire cryptomunten als Ethereum. Als je deze coins op tijd weet te vinden, heb je de kans om behoorlijke rendementen te behalen.

De volgende 3 altcoins zouden in 2024 sterk kunnen stijgen in waarde en zijn nu tijdelijk voor een scherpe prijs verkrijgbaar:

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin Minetrix gebruikt het Ethereum netwerk om crypto investeerders een unieke mogelijkheid te bieden. Met behulp van de BTCMTX token, kun je zonder mining machine en zonder uitgebreide kennis Bitcoins minen via de cloud.

Ook wel het Stake-to-Mine mechanisme genoemd, door BTCMTX te staken, verdien je extra tokens en mining credits. Deze tokenized mining credits zijn in te wisselen tegen gratis hash power waarmee je BTC kunt minen.

Door te investeren voor BTCMTX voor $0,0126 per stuk, zet je in op het potentiële succes van deze token en het succes van Bitcoin zelf. Dit en het feit dat Bitcoin mining binnenkort toegankelijker dan ooit zal worden, is waarom Bitcoin Minetrix al meer dan $7,5 miljoen heeft opgehaald met zijn presale.

 

Sponge V2 (SPONGEV2)

Als het goed is, heb je wel eens gehoord van BONK, de meme coin op Solana die eind vorig jaar de lucht inschoot. Dit is iets wat een andere meme coin op Ethereum, eerder dit jaar ook voor elkaar kreeg. Dit jaar keert Sponge, die x100 ging in 2023, terug met zijn nieuwe Sponge V2 token.

Sponge V2 is een exclusieve token die je alleen kunt verdienen als beloning voor het staken van Sponge (V1) tokens. Daarnaast zal de token later gebruikt kunnen worden bij de nieuwe Play-to-Earn game van het project.

Sponge V1 tokens kunnen zowel worden gekocht als gestaked via de officiële website, sponge.vip, waarmee je momenteel een APY van 414% krijgt. Sponge V2 kan de grotere en betere versie van Sponge worden, daarom is dit een ideale kans om te investeren als je de x100 pump van Sponge V1 hebt gemist.

 

Meme Kombat (MK)

Meme coins op het netwerk van Ethereum deden het vorig jaar erg goed, denk bijvoorbeeld aan de explosie die Pepe Coin meemaakte in april. Dit is iets wat ook in 2024 kan gebeuren, maar de nieuwe Meme Kombat, toont wel heel veel potentie, omdat deze kan meeliften op andere meme coins, zowel als de Ethereum ETF.

Meme Kombat (MK) is een arena waarin karakters, gebaseerd op bekende meme coins, de strijd aan zullen gaan aan de hand van AI-gegenereerde battles. Het leuke hieraan is dat gebruikers MK tokens kunnen inzetten op de uitkomst van deze battles en daarmee grote prijzen kunnen winnen.

Met karakters zoals Pepe, Wojak, Doge, Shiba Inu, Sponge en nog meer, is de kans groot dat het project andere meme coin community’s zal aanspreken. Voordat dit gebeurt, kun je de token vandaag nog kopen voor $0,279 per stuk. De MK presale heeft inmiddels al meer dan $6 miljoen opgehaald en trekt de aandacht van meerdere whales.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ethereum ETF Nabij Nu SEC ETH Als Commodity Erkent – Gaat Ethereum Koers Stijgen En $2,5k Resistance Doorbreken? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.