Ethereum ETF mogelijk goedgekeurd ‘ergens in de loop van de zomer’

Ethereum ETF’s zijn nog geen zekerheid, maar lijken weer een stap dichterbij.

In een recente hoorzitting van de Senaatscommissie voor Bankzaken suggereerde Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), dat de goedkeuringen voor spot Ether (ETH) exchange-traded funds (ETFs) deze zomer verwacht kunnen worden. Tijdens de bespreking van de begrotingsaanvragen van president Joe Biden voor 2025, verklaarde Gensler dat de SEC de S-1 registratieverklaringen voor vermogensbeheerders naar verwachting “ergens in de loop van deze zomer” zal goedkeuren. Als het wordt goedgekeurd, want ook dit is wederom geen bevestiging.

Ter verduidelijking: Op 23 mei keurde de SEC 19b-4 aanvragen van acht bedrijven goed, maar deze aanvragen vereisen nog S-1 goedkeuringen voordat de ETFs kunnen beginnen met handelen op Amerikaanse beurzen.

Reacties en vooruitzichten

Senator Bill Hagerty uit Tennessee bekritiseerde Gensler tijdens de hoorzitting voor het uitblijven van volledige goedkeuring van Ether ETF’s. Hoewel de voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission, Rostin Behnam, Ether als een commodity bestempelde, ging Gensler niet rechtstreeks in op de vraag van Hagerty, maar verwees hij naar de lopende goedkeuringsprocessen.

Gensler verklaarde: “De Ethereum exchange-traded productaanvragen die voor ons liggen van beurzen, ik denk dat het er acht of negen zijn, werden allemaal gezamenlijk goedgekeurd. Individuele uitgevers werken nog steeds aan het registratieproces, dat soepel verloopt, en ik verwacht ergens in de loop van deze zomer…”

Dit soort aanvragen kosten tijd. Voor bitcoin waren dit soort processen een kwestie van jaren. Ethereum lijkt te profiteren van de ontwikkelingen bij de eerste cryptomunt.

Context

Op 10 januari keurde de SEC 194-b aanvragen voor spot Bitcoin (BTC) ETFs goed. Deze beleggingsvehikels begonnen te handelen op 11 januari nadat de SEC de S-1 prospectussen had goedgekeurd. BlackRock’s iShares Bitcoin Trust was een van de eerste ETFs die begon te handelen.

De SEC heeft ook de 19b-4 aanvragen van onder andere Fidelity, Grayscale, Bitwise, VanEck, Ark, Invesco Galaxy en Franklin Templeton goedgekeurd. Het is echter nog onduidelijk welk bedrijf als eerste de S-1 registratieverklaringen zal doorlopen en de markt zal betreden. Iedereen wil natuurlijk de eerste zijn, maar het lijkt erop dat als er goedkeuring plaatsvindt dat men groen licht geeft aan meerdere partijen te gelijk.


The post Ethereum ETF mogelijk goedgekeurd ‘ergens in de loop van de zomer’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.