Ethereum ETF goedgekeurd – wat betekent dit voor toekomst crypto en wat gaat Ethereum doen?

De Ethereum koers is vandaag met -3,45% gedaald nadat de Securities & Exchange Commision (SEC) besloot om de spot Ethereum ETF goed te keuren. Deze goedkeuring werd gevolgd door een typische sell-the-news, maar slechts een milde vorm hiervan.

Op lange termijn is dit echter zeer positief voor de toekomst van crypto, gezien deze activaklasse nu nog meer blootstelling zal krijgen onder institutionele investeerders. Mogelijk zou Ethereum de volgende week nog verder kunnen stijgen, net als Bitcoin eerder dit jaar deed na de goedkeuring en lancering van de spot Bitcoin ETF.

Wat gaat Ethereum doen na goedkeuring crypto ETF?

De daling die de Ethereum koers vandaag meemaakte, is echter niets vergeleken met hoeveel het de afgelopen dagen is gestegen. Zo ligt Ethereum nog steeds op $ 3670 na een stijging van ruim 21% in de afgelopen 7 dagen.

Hoewel ETH mogelijk later op vrijdag nog verder kan dalen, is het ook belangrijk om te kijken naar de candlestick van gisteren. Ethereum is namelijk boven $ 3900 gestegen op de dag dat de ETF is goedgekeurd, met een bodem vlak bij $ 3.500.

Ethereum koers grafiek – TradingView

Hoewel de SEC zijn beslissing over de spot Bitcoin ETF meerdere keren heeft uitgesteld, is de Ethereum ETF voor zijn eerste deadline goedgekeurd. Het kan echter nog wel maanden duren voordat de eerste Ethereum ETF verhandeld zal worden, dit is echter positief voor de Ethereum koers in deze periode.

Het feit dat de ETF is goedgekeurd, maar nog niet verhandeld wordt, betekent dat investeerders waarschijnlijk zullen speculeren hoeveel Ethereum waard kan worden en massaal ETH inslaan voordat de ETF verhandeld wordt. Mogelijk is de ETH ETF ook nog niet ingeprijsd in de Ethereum koers, waardoor de upside erg hoog kan worden voor de altcoin.

We zouden vandaag en in het weekend nog een lichte correctie kunnen zien voor Ethereum, maar naar verwachting zal ETH uiterst volgende week weer richting $ 4000 kunnen gaan.

Dit is positief voor Ethereum, maar ook voor vele altcoins, die mee kunnen liften op een stijgende ETH koers. Daarnaast zijn er ook geruchten dat Solana, de #5 grootste cryptomunt, de volgende zal zijn met een ETF, hierover is echter nog geen officieel nieuws bekend.

Welke altcoins gaan stijgen en meeliften met Ethereum?

Vel traders en investeerders gebruiken Bitcoin en Ethereum enkel als indicatie van hoe de markt ervoor staat. Hieruit bepalen ze dan hoe hard kleinere altcoins kunnen gaan stijgen. Kleinere altcoins kunnen in verhouding namelijk veel harder stijgen dan BTC en ETH, uiteraard tegen een hoger risico.

In dit artikel kijken we naar 2 nieuwe cryptomunten die veel kunnen profiteren van het nieuws dat de Ethereum ETF is goedgekeurd. Deze tokens zijn nu nog voor een lage prijs te koop in de presale en kunnen na lancering mogelijk door het dak vliegen.

Dogeverse (DOGEVERSE)

Dogeverse (DOGEVERSE) is een token die binnenkort gelanceerd zal worden op Ethereum, maar deze multi-chain meme coin kan ook verhandeld worden op 5 andere blockchains. De presale van DOGEVERSE heeft inmiddels meer dan $ 15 miljoen opgehaald en zal binnenkort eindigen.

Na zijn lancering op Ethereum, zal de meme coin ook een brug leggen tussen de Binance Smart Chain, Polygon, Avalanche, Solana en Base. Met deze multi-chain functionaliteit, heeft de meme coin extra potentie om viraal te gaan en veel waard te worden.

Je kunt Dogeverse kopen voor $ 0,00031 per stuk in de laatste fase van de presale. Als je kiest om deze token te staken, kun je tijdens de presale extra tokens verdienen met een APY van 51% en claimen nadat de token wordt gelanceerd.

 

99Bitcoins (99BTC)

Een ander veelbelovende crypto om in de gaten te houden is 99BTC van 99Bitcoins. Dit is een gloednieuw Learn-to-Earn platform, met een bestaande community van bijna 3 miljoen gebruikers, wat sterk kan bijdragen aan het succes van het project.

Binnenkort kun je deze Bitcoins verdienen simpelweg door via het platform meer te leren over crypto. Zowel beginnende als ervaren investeerders kunnen hun kennis verbreden en tokens verdienen door dit te doen.

Je kunt 99BTC kopen in de presale voor $ 0,00106 per token en tijdens de presale staken voor extra beloningen. Na de presale zal deze token worden gelanceerd op Ethereum, waardoor ook deze direct mee kan liften op een stijgende Ethereum koers.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ethereum ETF goedgekeurd – wat betekent dit voor toekomst crypto en wat gaat Ethereum doen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.