Ethereum Crypto ETF Van De Baan? ETH Daalt 23% Na Verdere Vertraging – Wat Gaat Ethereum Doen?

Op dinsdag 19 maart heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn besluit over de goedkeuring van spot Ethereum ETF’s van Hashdex en Ark 21Shares vertraagd tot mei. Hierdoor is de Ethereum koers gaan dalen.

Het besluit over beide producten is nu uitgesteld tot aan het einde van mei. De deadline van Ark 21Shares is op 24 mei, terwijl Hashdex meer informatie krijgt op 30 mei.

De eerste beslissing vindt echter plaats op 23 mei voor de VanEck spot ETH ETF. Dit zal het precedent zijn voor de beslissingen over de andere producten.

Lagere kans op goedkeuring spot Ethereum ETF

Crypto ETF analist James Seyffart van Bloomberg, die de ontwikkeling goed in de gaten hield, heeft zijn eerder optimistische houding tegenover spot Ethereum ETF’s veranderd.

In een tweet liet hij dit weten. Hij merkte daarbij op dat het gebrek aan betrokkenheid van de SEC bij Ethereum-specifieke kwesties in schril contrast staat met hun benadering van Bitcoin ETF’s. Hierdoor is de kans op een goedkeuring op 23 mei verminderd.

Eric Balchunas, senior ETF analist bij Bloomberg, wees eerder al op de absentie van bullish tekens die wel aanwezig waren voor de goedkeuring van Bitcoin ETF’s. Hij verwacht daarom een 35% kans dat de spot Ethereum ETF’s worden goedgekeurd.

Op dit moment zijn er zeven bedrijven die hopen een Ethereum ETf uit te brengen. Dit zijn BlackRock, Fidelity, Invesco met Galaxy, Grayscale, VanEck, Hashdex en 21Shares met Ark.

Uiteindelijk moeten Ethereum investeerders 23 mei goed in de gaten houden. Het besluit dat op deze dag plaatsvindt, zal uiteindelijk bepalen of spot Ethereum ETF’s worden goedgekeurd.

Ethereum koers verwachting: Wat gaat Ethereum doen?

Na het nieuws over de mogelijke afkeuring van spot Ethereum ETF’s heeft de koers van $ETH flink geleden. In een week tijd is Ethereum van zijn $4.000 niveau gedaald met 23% naar een dieptepunt van $3.070.

Sindsdien is Ethereum weer enigszins hersteld. Het heeft op dit moment een koers van $3.353, wat een stijging van 4,09% kenmerkt in de afgelopen 24 uur. In een week tijd is de koers gedaald met 16,27%, alhoewel het in de afgelopen 30 dagen nog steeds met 14,22% is gestegen.

Ethereum koers / Bron: CoinMarketCap

De technische indicatoren van de Ethereum koers zijn op korte termijn bullish. De Relative Strength Index (RSI) is aan het herstellen van zijn dieptepunt bij 22 in significant oververkocht gebied. Op dit moment heeft de indicator een neutrale waarde van 51.

Verder geeft de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een bullish signaal van 22,5. Op de korte termijn kunnen investeerders dus een klein herstel verwachten na de dramatische daling van gisteren.

Op de lange termijn blijft het echter lastig om te bepalen wat Ethereum gaat doen. Dit is erg afhankelijk van het besluit over zijn spot Ethereum ETF’s op 23 mei. In de tussentijd kan de Bitcoin halving een positieve invloed hebben op de koers, terwijl Ethereum altijd kan pronken met zijn robuuste fundamenten.

Altcoins nu kans op goedkeuring ETH ETF’s is afgenomen

Nu Ethereum in de middellange termijn waarschijnlijk geen drastische stijgingen zal laten zien, kunnen crypto investeerders op zoek zijn naar veelbelovende altcoins die meer potentie hebben. Hieronder noemen we drie crypto projecten die explosief zouden kunnen stijgen.

Green Bitcoin – Unieke Gamified Green Staking

Green Bitcoin ($GBTC) is een gloednieuw crypto project dat een nieuw mechanisme introduceert in de crypto sector. Met Gamified Green Staking kunnen gebruikers niet alleen staking beloningen verdienen. Hiernaast stelt het ze ook in staat om prijzen te winnen met het correct voorspellen van de Bitcoin koers.

Green Bitcoin presale start

Vergeleken met de originele Bitcoin is dit project een stuk duurzamer. De gemiddelde elektriciteitskosten zijn significant lager vanwege het Proof-of-Stake mechanisme. Daarnaast loont het ook particuliere gebruikers, iets wat Bitcoin zelf niet doet.

De presale is op dit moment nog bezig. Investeerders kunnen tokens kopen voor slechts $1,1062 per stuk. Sla snel je slag voordat alle 21 miljoen tokens zijn verkocht. Het project heeft namelijk al $6,8 miljoen opgehaald.

 

Scotty the AI – Crypto’s favoriete waakhond

Scotty the AI ($SCOTTY) is een Schotse terriër die waakt over de crypto sector. Om dit te doen blijft het continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom blockchain technologie en AI. Gewapend met deze kennis houdt hij de vertrouwelijkheid en integriteit ven het blockchain ecosysteem in stand.

Scotty the AI presale start

Het project is gebouwd met verschillende doelen voor ogen. Het biedt ten eerste AI-oplossingen voor betere veiligheid en fraudedetectie binnen de crypto sector. Verder heeft het team een chatbot ontwikkeld. Gebruikers kunnen zo al hun vragen direct aan Scotty stellen.

Tijdens de presale wordt 30% van de 1.734.567.890 tokens verkocht. Gebruikers hebben nog kort de tijd om tokens te kopen voordat deze live gaan. Wees er daarom snel bij.

 

eTukTuk – Duurzame crypto met Elektrische voertuigen

eTukTuk ($TUK) is een nieuw duurzaam crypto project dat een eigen elektrische TukTuk heeft ontwikkeld. De TukTuk is de primaire vervoersmethode in ontwikkelingslanden. eTukTuk zal zijn voertuigen daarom eerst uitbrengen in Colombia, hoofdstad van Sri Lanka.

eTukTuk presale start

Deze elektrische TukTuks zijn niet alleen duurzamer, ze zijn ook nog eens beter voor de chauffeurs. Vanwege de lagere brandstofkosten kunnen ze tot wel 4x zoveel inkomen meenemen naar huis. Investeerders met $TUK tokens ontvangen daarnaast een percentage van de oplaadkosten van chauffeurs.

Het project is daarom een win-win voor alle betrokken partijen. Koop dus snel je $TUK tokens voor slechts $0,0285 per stuk om te profiteren van een project dat goed is voor de aarde en de mensheid.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ethereum Crypto ETF Van De Baan? ETH Daalt 23% Na Verdere Vertraging – Wat Gaat Ethereum Doen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.