Ethereum blijft onder $4.000 hangen, ondanks goedkeuring ETF

Na de Bitcoin ETFs in januari, zijn nu ook de Ethereum ETFs goedgekeurd in de Verenigde Staten. Ondanks dat nieuws blijft de koers van Ethereum hangen onder de 4.000 dollar. Meteen na de goedkeuring schoot de koers even omhoog naar 3.900 dollar, om vervolgens af te dalen naar de huidige koers van 3.718 dollar.

Daarmee is de koersactie misschien “teleurstellend”, maar vergeet niet dat de koers over de afgelopen week met 7% steeg.

Sell-the-News

Het moge duidelijk zijn dat we hier te maken hadden met een Sell-the-News gebeurtenis. Hetzelfde gebeurde met de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs, die donderden aan het begin ook meteen omlaag.

Pas na enkele weken begon de bitcoin koers agressief te stijgen en leek er toch sprake van een positief effect dankzij de ETFs.

Jason Pizzino noemt de rally van Ethereum “zwakker dan verwacht” maar eigenlijk is dat niet eerlijk. Je kunt namelijk niet een rally “verwachten” op basis van een stukje nieuws.

Zeker niet als je daarvoor al een stijging van ruim 20% zag op basis van de geruchten over de zeer waarschijnlijk goedkeuring. Daarmee had je kunnen weten dat het voor een groot deel al in de prijs verwerkt zat.

Gemixte reactie van het ecosysteem

Vanuit het ecosysteem van Ethereum kwam een gemixte reactie op de goedkeuring van de ETFs. Zo schoot de memecoin PEPE naar een nieuwe all-time high van 0,00001576 dollar om vervolgens bijna meteen na de goedkeuring van de ETFs met meer dan 8% te dalen.

Arbitrum viel ook met meer dan 3% na zijn eerste stijging. Daar staat tegenover dat Lido DAO juist tegen de trend in handelt en een stijging van 12% op de borden weet te plaatsen.

We moeten uiteindelijk ook nog maar zien in hoeverre de Ethereum ETF grote hoeveelheden kapitaal kunnen binnenhalen. Dat lukte de Bitcoin ETFs, maar dat is nog geen garantie voor andere munten.

De lancering van Ethereum Futures ETFs jaren geleden was namelijk een flop, terwijl die van Bitcoin goed ontvangen werden.


The post Ethereum blijft onder $4.000 hangen, ondanks goedkeuring ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.