Ether ETF is bullish voor Bitcoin

De Amerikaanse ICT-ondernemer en bitcoin bull Michael Saylor ziet de mogelijke komst van een ethereum exchange traded fund (ETF) als iets positiefs. Dat zegt Saylor in de What Bitcoin Did-podcast van Peter McCormack.

Bitcoin profiteert van Ether ETF

De visionair benadrukt dat deze stap “de institutionele acceptatie gaat versnellen,” omdat het beleggers die nu nog aan de zijlijn staan, het over de streep kan trekken om in deze relatief nieuwe assetklasse te gaan beleggen.

“Is dit goed voor Bitcoin of niet? Ja, ik denk dat het goed is voor Bitcoin, in feite denk ik dat het misschien beter is voor Bitcoin omdat ik denk dat we politiek veel krachtiger zijn ondersteund door de hele crypto-industrie,” zo legt Saylor uit aan Peter McCormack. “Ze dienen als een andere verdedigingslinie voor Bitcoin”, vervolgt hij, na de goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van acht spot Ether ETF’s op 23 mei.

Hij legt uit dat, hoewel kapitaal is te verdelen over verschillende crypto-activa, Bitcoin het grootste deel zal ontvangen, omdat het “de leider” van alle cryptocurrency’s is. “Ik denk dat mainstream investeerders zullen zeggen, oh er is nu een crypto-activaklasse, misschien zullen we 5% of 10% toewijzen aan de crypto-activaklasse, maar Bitcoin zal 60% of 70% daarvan opsnoepen,” zo denkt hij.

Saylor erkent zijn verandering van perspectief op spot Ether ETF’s, nadat hij eerder dacht dat er weinig kans was op goedkeuring door de SEC. “Twee weken eerder leek de wereld erop dat Bitcoin de enige munt zou zijn met een aanbod als spot ETF op Wall Street en de enige legitieme cryptomunt zou zijn,” zo legt hij uit. Op 3 mei verklaarde Saylor nog dat de SEC ETH gaat classificeren als een effect, samen met BNB, Solana, XRP en Cardano.

“Geen van deze munten zal ooit worden verpakt door een spot ETF, geen van hen zal worden geaccepteerd door Wall Street, geen van hen zal worden geaccepteerd door mainstream institutionele investeerders als crypto-activa,” zei Saylor toen.

Het veranderende standpunt van de MicroStrategy-bestuursvoorzitter trekt ook de aandacht van de cryptogemeenschap. “Verandert zijn mening een beetje”, merkt Joe Carlasare op in een X-post van 25 mei. “Is de volgende stap dat Saylor ETH koopt? Dat is een serieuze ommezwaai,” voegt crypto-analist Ricky Bobbyy eraan toe.


The post Ether ETF is bullish voor Bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.