Ethena Labs dekt zijn USDe stablecoin met bitcoin

USDe is al gedekt door ethereum, op ethereum gebaseerde liquid-staking tokens en tether, maar volgens Ethena is de toevoeging van bitcoin belangrijk voor de “veiligheid” en “robuustheid” van het product voor de tokenhouders van USDe.

Waar hebben we dit eerder gezien? O ja, dat was bij Terra Luna, dat in mei 2022 op spectaculaire wijze implodeerde.

Market cap van 2 miljard dollar

De markt lijkt niet te leren van de fouten van Terra Luna, want de USDe van Ethena Labs heeft op dit moment al een market cap van 2 miljard dollar. Tot nu toe eindigde iedere synthetische stablecoin in een drama, maar wellicht kan Ethena Labs bewijzen dat het mogelijk is.

Het lijkt in ieder geval duidelijk dat de oprichters van het project een gigantisch risico nemen. Met de oprichter van Terra Luna, de beruchte Do Kwon, is het immers niet zo goed afgelopen.

Je moet het maar durven om je leven op het spel te zetten voor dit soort projecten. USDe ging op 19 februari live op ethereum en belooft een jaarlijks rendement van 27,6 procent op USDe-staking.

Dat percentage alleen al moet natuurlijk voor gigantische vraagtekens zorgen, want waar komt dat rendement vandaan? Een gegarandeerd rendement bestaat niet en zeker niet als het om ruim 27 procent op jaarbasis gaat.

Volatiel rendement voor USDe

Het rendement op USDe is tot op heden behoorlijke volatiel te noemen. Begin maart schoot het percentage omhoog naar 113 procent, maar sindsdien is het gedaald tot de huidige 7,15 procent.

Bitcoin moet volgens Ethena voor meer liquiditeit zorgen. “Bitcoin derivaten groeien sneller dan die van ethereum en bieden meer schaalbaarheid en liquiditeit voor het hedgen van risico”, aldus Ethena Labs.

Om de koppeling van USDe met de Amerikaanse dollar te beschermen neemt Ethena bijvoorbeeld shortposities op ethereum, die geld opleveren als de ethereum koers daalt.

Dat zou in theorie moeten beschermen tegen eventuele dalingen van ethereum zelf, wat voor USDe een reserve-asset is.

Als stabiliteit het doel is, dan is het natuurlijk de vraag waarom ze niet gewoon Amerikaanse dollars gebruiken.


The post Ethena Labs dekt zijn USDe stablecoin met bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.