ETH vs SOL: Ethereum ATV Daalt Scherp, SOL Meme Coins Pumpen – Kan Solana Ethereum Inhalen?

Ethereum heeft deze week een aanzienlijke daling in omzet ervaren, mogelijk als gevolg van afnemende netwerkactiviteit en gebruikersparticipatie. Is Solana verantwoordelijk voor deze moeilijkere fase van Ethereum en kan Solana Ethereum inhalen?

Volgens data van IntoTheBlock hebben de validators van Ethereum in de afgelopen week $116 miljoen aan netwerktarieven verzameld, wat een significante daling van maar liefst 41,2% betekent. Een van de voornaamste redenen hiervoor is de afname in handel van meme coins op het netwerk, een gebied waar Ethereum historisch gezien zeer succesvol is.

De handelsvolumes van bekende meme coins, zoals Pepe (PEPE), Shiba Inu (SHIB), en Floki Inu (FLOKI), zijn in de afgelopen week gedaald. Deze daling is ontstaan nadat de vraag naar deze tokens in het begin van deze maand nog hard steeg.

Ethereum vs Solana

De daling van Ethereum lijkt samen te vallen met de recente stijgingen binnen de Solana blockchain en veel investeerders vragen zich daardoor af of Solana de oorzaak is van deze lastig fase voor Ethereum.

Steeds meer investeerders lijken hun aandacht te verschuiven van de Ethereum blockchain naar de Solana blockchain. Dit is terug te zien in de populariteit van de vele goede presterende nieuwe tokens op dit netwerk. Tokens zoals DogWifHat en SMOG wisten in korte tijd ongelofelijk winsten te realiseren. De Solana DEX volumes stegen deze week zelfs al met meer dan 3%.

Solana biedt een goedkoper en sneller alternatief in vergelijking met Ethereum. Het gemiddelde transactie tarief dat Solana gebruikers betaalden in de afgelopen 24 uur was $0,027. Tegelijkertijd vraagt Ethereum $1,19 voor een gelijkwaardige transactie.

Deze daling in transactie activiteit lijkt uiteindelijk ook geleid te hebben tot een daling van de Ethereum koers. ETH daalde over de afgelopen week bijna 4% en is op het moment van schrijven rond de $3.450 waard.

Kan Solana Ethereum Inhalen?

Ondanks dat Solana het recentelijk een stuk beter lijkt te doen dan Ethereum, is er nog een lange weg te gaan voordat Solana Ethereum kan inhalen. Solana heeft op dit moment een market cap van ongeveer $84 miljard. Ethereum heeft daarentegen een market cap van meer dan $414 miljard. Dit betekent dat Solana x4 moet gaan in waarde voordat het in de buurt komt van Ethereum.

Als er gekeken wordt naar de technische inzichten van Solana wordt er een enigszins wisselend beeld geschetst over de toekomstige prestaties van de Solana koers. Het MACD histogram geeft bijvoorbeeld een verkoopsignaal af met een waarde van 15,38 en de RSI bevindt zich met een waarde van 63 op neutraal terrein. Als we kijken naar de moving averages, lijkt het er echter een stuk positiever uit te zien voor Solana.

Solana Koers Grafiek – Bron: TradingView

De huidige Solana koers bevindt zich namelijk niet alleen overtuigend boven de 10-daagse en 30-daagse EMAs van de korte termijn, maar ook boven de 50-daagse en 100-daagse EMAs van de lange termijn. Dit lijkt erop te wijzen dat de huidige koersstijging van Solana (vandaag al meer dan 8% gestegen) zich nog wel even voort kan zetten. Ondanks dat een x4 stijging op de korte termijn moeilijk lijkt te gaan worden, lijkt Solana de komende periode in ieder geval omhoog te kunnen kijken.

Het ziet ernaar uit dat de rest van de markt lijdt onder de huidige volatiliteit. Desondanks zijn de recentelijke prestaties van Solana goed in deze markt. Hierdoor verschuiven steeds meer investeerders hun aandacht naar presale tokens, aangezien deze starten met een lage market cap en daardoor aanzienlijke stijgingen kunnen realiseren. Daarom beschrijven we hieronder twee van de beste nieuwe presale tokens van dit moment.

Dogecoin20 (DOGE20)

Meme coins zoals Dogecoin en Shiba Inu lijken het recentelijk weer erg goed te doen, maar hebben nog altijd het probleem dat ze geen utility hebben en daardoor erg vatbaar zijn voor volatiliteit. Dogecoin20 wil hier verandering in aanbrengen en heeft daarom een duurzamer en veiliger alternatief voor Dogecoin ontwikkeld.

Door zijn DOGE20 token te ontwikkelen op de Ethereum blockchain weet Dogecoin20 gebruik te maken van het Proof-of-Stake mechanisme. Door middel van dit concept zijn gebruikers dus ook in staat om hun tokens te staken in ruil voor een passief inkomen. Hierdoor heeft de token meteen al meer utility dan de originele Dogecoin.

doge 20 tokenomics

Daarnaast is Dogecoin20 duurzamer en daardoor beter voor het milieu, de Ethereum blockchain staat namelijk bekend om zijn energie zuinigheid. Daarnaast profiteert Dogecoin20 ook van de veiligheid van deze blockchain.

Dogecoin20 bevindt zich op dit moment in een presale die al meer dan $8,6 miljoen heeft weten op te halen. Dit is een bevestiging van het vertrouwen dat investeerders hebben in dit project. Tokens kosten op dit moment $0,000209 per token, maar zullen binnen korte tijd gaan stijgen in prijs.

5th Scape (5SCAPE)

5th Scape is een nieuwe revolutionaire token die interessant is voor elke trader, maar vooral voor traders die van gamen houden. 5th Scape is namelijk een project dat VR en crypto gaat combineren binnen zijn innovatieve ecosysteem.

Het team heeft aangekondigd diverse VR games te gaan ontwikkelen. Daarnaast gaan ze ook VR headsets en AR gaming stoelen verkopen. De eerste game van dit project wordt in het tweede kwartaal van 2024 verwacht.

Binnen het ecosysteem van 5th Scape zal de native 5SCAPE token gebruikt kunnen worden voor alle transacties, gebruikers die ervoor kiezen om deze token als betaalmiddel te gebruiken, zullen beloond worden met aanzienlijke kortingen. Daarnaast kunnen investeerders ook een passief inkomen genereren door de 5SCAPE token te staken.

De 5SCAPE presale is onlangs van start gegaan en in totaal is er al meer dan $2,3 miljoen opgehaald in korte tijd. Tokens kosten op dit moment $0,00215, maar deze prijs zal snel gaan stijgen naar $0,00248 op het moment dat de presale zijn volgende fase ingaat. Tokens zullen uiteindelijk gelist worden voor $0,01.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post ETH vs SOL: Ethereum ATV Daalt Scherp, SOL Meme Coins Pumpen – Kan Solana Ethereum Inhalen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.