ETH Naar $3,3k, Start Altcoin Season en Gaat Ethereum Stijgen?

De koers van Ethereum is onlangs gestegen boven de $3,3k. Crypto analist Crypto Capital Venture heeft deze koersstijging geanalyseerd, waarbij de technische indicatoren uitgebreid zijn besproken. Ook kijkt hij naar de mogelijke invloed op Bitcoin, Bitcoin dominantie en de algemene altcoin markt terwijl er een nieuwe cyclus aankomt.

Hierbij merkte hij op dat de ontwikkelingen in de Bitcoin koers, vooral in de wekelijkse grafiek, historische patronen zichtbaar zijn voor een bull markt doorbraak. Deze mijlpalen zijn terug te zien in 2013, 2017, 2020 en mogelijk in de huidige periode.

Dynamiek van de Bitcoin markt en historische patronen

De dominantie van Ethereum vergeleken met Bitcoin is met de jaren gegroeid in een consistent opwaarts traject. De analist benadrukt dat dit vooral duidelijk is tussen 2017 en 2020. Hierbij benoemde hij ook dat deze stijging een mogelijke verschuiving suggereert in de crypto sector.

Als Bitcoin zijn huidige bull markt drempels weet te doorbreken, dan zou dat een belangrijke zet kunnen zijn voor de hele crypto markt. Ondanks de onzekerheden wijst de crypto analist op de dominantie van Ethereum in deze cyclus, die eerdere niveaus aanzienlijk heeft overtroffen.

Hierbij noemt hij een dalende trend in de Bitcoin dominantie, wat wijst op bullish sentiment voor Bitcoin maar een bredere trend die ten gunste is van altcoins, waarbij Ethereum op kop loopt. Veel investeerders vragen zich daardoor af: Gaat Ethereum stijgen?

Ethereum koers signaleert mogelijk start Altcoin season

De koers van Ethereum is op dit moment $3.351 waard, wat een stijging markeert van 3,18% in de afgelopen 24 uur. Hierdoor is de koers met 10,9% gestegen in een week, en wel 48,32% in de laatste maand. De koers van Ethereum ziet er op dit moment erg bullish uit.

Ethereum koers / Bron: TradingView

Ook de technische indicatoren schetsen een bullish plaatje. De Relative Strength Indicator (RSI) heeft onlangs een waarde van boven de 75 aangetikt. Dit geeft aan dat de cryptomunt op het moment extreem overgekocht is, wat mogelijk leidt tot een lichte correctie op korte termijn.

Verder geeft de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een bullish waarde van 8,2. Na de scherpe opwaartse beweging moeten investeerders echter rekening houden met een mogelijke verkoop door profit-takers. Deze plotse stijging gecombineerd met de dalende Bitcoin dominantie zou de start kunnen tekenen van een nieuw Altcoin season.

Beste Cryptomunten voor de Altcoin season

Tijdens een Altcoin season presteren altcoins erg goed. Gevestigde cryptomunten kunnen voor grote rendementen zorgen. Toch kunnen investeerders het meeste winst verdienen met de beste altcoins die een relatief lage marktkapitalisatie hebben.

In de sectie hieronder bespreken we twee altcoins die enorm kunnen profiteren van de aankomende Altcoin season.

Green Bitcoin – Voorspel de koers van Bitcoin

Green Bitcoin ($GBTC) is een project dat een alternatieve manier van investeren heeft ontwikkeld. De token heeft onlangs de presale van zijn $GBTC token gelanceerd en geeft investeerders de kans om te voorspellen wat de koers van de originele Bitcoin zal doen. Hiermee kunnen de gebruikers grote prijzen winnen.

De unieke combinatie van Gameified Green Staking en de Bitcoin koers is een verse wind in de crypto sector. Het platform zal iedere week nieuwe uitdagingen hebben waarbij 100% token bonussen mogelijk zijn.

Green Bitcoin presale

Het project heeft in totaal 21.000.000 tokens, die stuk voor stuk zijn verdeeld over de presale (40%), staking beloningen (27,5%), marketing (17,5%), liquiditeit (10%) en community beloningen (5%). Verdien beloningen en bouw een community op met Green Bitcoin.

Ook kunnen gebruikers gelijk beginnen met het verdienen van staking beloningen via de ‘Buy and Stake’ optie bij de presale. Deze presale is erg populair en heeft al in enkele dagen $1,1 miljoen opgehaald. Koop zo snel mogelijk $GBTC tokens om te genieten van een zo laag mogelijke prijs.

 

Bitcoin Minetrix – Stake tokens en mine Bitcoins

Bitcoin Minetrix ($BTCMTX) is de volgende veelbelovende altcoin die particuliere gebruikers helpt bij het minen van Bitcoins. Normaal moet je voor Bitcoin mining namelijk technische kennis en dure apparatuur bezitten. Dit platform maakt het echter erg makkelijk via zijn stake-2-mine concept.

Gebruikers hoeven alleen $BTCMTX tokens te kopen. Deze tokens staken ze vervolgens om zogenaamde mining credits te verdienen. Ze wisselen deze credits in voor hashing power. Deze hashing power wordt gebruikt voor Bitcoin mining. Zo verdienen gebruikers Bitcoins door $BTCMTX te staken.

Bitcoin Minetrix altcoin season

Deze manier van cloud mining neutraliseert veel risico’s voor particulieren. Ook is de tokenisering van het platform erg betrouwbaar en veilig. Cloud mining platforms zijn in het verleden namelijk veel geassocieerd met fraude, doordat deze platforms vaak een hoge inleg hadden en de Bitcoins bij een gecentraliseerde organisatie terecht kwamen. Bij Bitcoin Minetrix is dit niet het geval, doordat de smart contracts de tokens automatisch verdelen over token holders.

Tokens zijn op dit moment verkrijgbaar voor $0,0137 per stuk. Investeerders moeten echter snel zijn, want de prijs zal binnenkort stijgen. De presale heeft ook bijna zijn doel behaald van $12,3 miljoen, waarvan er al $11,5 miljoen is opgehaald.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post ETH Naar $3,3k, Start Altcoin Season en Gaat Ethereum Stijgen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.