ETH koers verwachting na miljoenen outflow & liquidaties – wat gaat Ethereum doen?

De Ethereum koers is vandaag met 0,6% gedaald naar $ 3.510, terwijl er meer dan $ 1 miljard aan ETH uit exchanges is gestroomd. Nadat Ethereum gisteren herstelde boven $ 3.600, is de crypto markt weer gedaald, waardoor er ruim $ 62 miljoen is geliquideerd onder longposities op ETH.

De oorzaak van de crypto crash van gisteren is het besluit van de Federal Reserve om wederom niet de rente te verlagen. Gaat Ethereum verder dalen de komende week of zullen crypto whales ETH blijven kopen tijdens de dip?

Ethereum koers verwachting na outflows, liquidaties en aanhoudende activiteit onder crypto whales

De Federal Reserve in de VS heeft gisteren besloten de huidige rente te behouden, totdat er een duidelijk teken is dat de inflatie is afgenomen. Na deze beslissing is de crypto markt onderuit gezakt, met liquidaties tot ruim $ 62 miljoen op Ethereum long-posities in 24 uur tijd.

De Ethereum koers heeft hierdoor geen succesvolle doorbraak kunnen maken boven de resistance rond $ 3650 en is onderuitgezakt tot onder $ 3.500. Na een licht herstel boven dit niveau, is het volgende doel voor ETH de resistance bij $ 3550 weer te claimen als support level.

Ethereum koers grafiek – TradingView

Na een succesvolle doorbraak boven $ 3.550, wat mogelijk eind deze week nog kan gebeuren, kan ETH verder stijgen om hogere resistance levels te testen bij $ 3.580, $ 3.600, $ 3650 en $ 3.720.

Uiteraard zou ETH ook verder kunnen dalen onder het support van $ 3.500, wat echter onwaarschijnlijk is, gezien de ondersteuning die ETH krijgt van crypto whales. Zo houdt de onderstaande grafiek van Santiment het aantal wallets met 10.000 tot 100.000 ETH bij.

Ethereum crypto whales

Terwijl de Ethereum koers daalt, neemt het aantal accumulaties onder Ethereum whales toe, wat te zien is aan het stijgende aantal adressen op de grafiek. Gisteravond lag het aantal ‘mega whale’ wallets zo hoog als 1.050, terwijl dit minder dan een maand geleden nog rond 1010 lag.

Uit gegevens van CryptoQuant blijkt ook dat er veel ETH uit exchanges stroomt, wat meestal samen gaat met long-term holding. Zo is er gisteren meer dan 336.000 ETH uit CoinBase gehaald, met een waarde van ongeveer $ 1 miljard.

Uit het bovenstaande kunnen we concluderen dat Ethereum op korte termijn moeite kan hebben met stijgen, maar op lange termijn veel potentie heeft. Mogelijk zijn crypto whales actief ETH aan het inslaan in afwachting van de spot Ethereum ETF, die kan leiden tot grote koersstijgingen voor Ethereum.

Hierdoor zou Ethereum de komende week rond $ 3600 kunnen blijven slingeren, voordat het later dit jaar een nieuwe All-Time High kan neerzetten boven $ 5.000. Als crypto whale met meer dan 10.000 ETH (ruim $ 35 miljoen), is een stijging van 50%+ behoorlijk wat geld, waardoor het niet vreemd is dat whales kiezen om nu Ethereum te kopen.

Welke altcoins gaan meeliften met Ethereum?

Het besluit van de Federal Reserve in de VS zorgt typisch voor een aantal dagen van volatiliteit op de crypto markt. Na deze periode, is het mogelijk dat Ethereum weer herstelt, terwijl de lancering van de Ethereum ETF steeds dichterbij komt.

In dit artikel kijken we naar twee alternatieven op de Ethereum blockchain die mee kunnen liften met het verwachte succes van de altcoin. Terwijl de markt vandaag rood kleurt, kun je deze nieuwe cryptomunten voor een lage prijs kopen tijdens de presale, zodat je ze na hun eerste exchange listing kunt verkopen met potentiële winst.

99Bitcoins (99BTC)

99Bitcoins (99BTC) is een bestaande crypto e-learning community die binnenkort zijn nieuwe Learn-to-Earn platform zal lanceren. Hierdoor zal het mogelijk zijn om meer te leren over crypto op een leuke en interactieve manier, terwijl je hiervoor beloond wordt met de native token, 99BTC.

De community van 99Bitcoins is in de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid en bestaat nu uit zo’n 3 miljoen abonnees, terwijl het team meer dan 79 uur aan lesmateriaal heeft over crypto. De presale van 99BTC is een perfecte mogelijkheid om de nieuwe token van dit project voor een lage prijs in te slaan.

99BTC heeft met zijn presale al meer dan $ 2,16 miljoen op weten te halen en wordt momenteel aangeboden voor $ 0,00109 per token. Voordat de presale is uitverkocht, kun je 99BTC staken met een APY van 779% aan bonus tokens die je na de presale kunt claimen bovenop je investering.

Beste educatieve token

99Bitcoins: learn-to-earn token

  • Verdien $99BTC terwijl je alles leert over cryptocurrency
  • Airdrop van 99.999 $99BTC tokens
  • Bridge naar BRC-20 token inclusief staking opties

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe zelf onderzoek.

 

Base Dawgz (DAWGZ)

Ethereum is niet bepaald de populairste blockchain meer onder de kleine investeerders, gezien de hoge transactiekosten op de blockchain. Hierdoor zijn meme coins, zoals Base Dawgz (DAWGZ) op Base, een Layer-2 blockchain op Ethereum met lagere transactiekosten.

Meme coins op Base zijn de afgelopen tijd erg populair geworden, zo heeft Brett, de #1 grootste crypto meme op deze blockchain, een marketcap van $ 2 miljard behaald. De nieuwe Base Dawgz heeft daarnaast een multi-chain functionaliteit, waardoor je deze ook kunt verhandelen op Ethereum, de Binance Smart Chain, Polygon, Avalanche en Solana.

De presale van Base Dawgz heeft in slechts een week na lancering meer dan $ 1,15 miljoen opgehaald, een teken dat deze meme coin erg populair is en binnenkort zou kunnen exploderen in waarde. Tijdens fase 2 van de presale kun je DAWGZ kopen voor een lage prijs van $ 0,00502, voordat de token voor een hogere prijs wordt gelist op exchanges.

Multi-chain meme coin

Base Dawgz – base jumping meme coin over meerdere chains!

  • Beschikbaar op meerdere blockchains
  • Meme coin gebaseerd op base jumping
  • Onderdeel van legendarische dog meme coins

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post ETH koers verwachting na miljoenen outflow & liquidaties – wat gaat Ethereum doen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.