ETH koers verwachting: Hoeveel kan Ethereum waard worden in nieuwe crypto rally na ETF-lancering?

De afgelopen week was een erg belangrijk moment voor Ethereum, namelijk de goedkeuring van de spot Ethereum ETF. Nu is het mogelijk voor deze ETF om in de VS gelanceerd te worden en zou ETH meer aandacht kunnen krijgen van institutionele investeerders.

De spot Bitcoin ETF heeft op vrijdag 24 mei meer dan $ 252 miljoen aan instroom genoteerd, waarvan de ETF’s van Grayscale, BlackRock en Fidelity de populairsten zijn. Wanneer deze grote instituties ook een Ethereum ETF lanceren, kan de vraag naar ETH sterk groeien en zou de Ethereum koers naar nieuwe hoogtes kunnen stijgen.

Hoeveel kan Ethereum waard worden na lancering ETH ETF?

Hoewel de spot Ethereum ETF officieel groen licht heeft gekregen van de Securities & Exchange Commission (SEC) in de VS, zal deze nog niet direct verhandeld worden. De SEC heeft toestemming gegeven voor de lancering van de ETF’s, maar nog niet voor het verhandelen van het product.

Het zou dus nog weken of zelfs maanden kunnen duren voordat de eerste Ethereum ETF beschikbaar wordt. Maar het feit dat stap 1 van de 2 voltooid is, kan zorgen dat Ethereum de komende tijd veel aandacht krijgt van investeerders die de verwachte Ethereum rally niet willen missen.

Investeerders zijn momenteel erg bullish op Ethereum, die aan het eind van de ochtend rond $ 3750 ligt na een stijging van +2% in de afgelopen 24 uur. In een week tijd is de altcoin met ruim +20% geklommen, wat erg indrukwekkend is, gezien de market cap van Ethereum met bijna $ 100 miljard is gestegen na de goedkeuring van de ETF.

De Relative Strength Index (RSI) van Ethereum is deze week wel boven de 70 geschoten en heeft hiermee een ‘overbought’ niveau bereikt. Ook nu ligt de RSI van 68 gevaarlijk dicht op dit niveau, wat signaleert dat ETH op technisch gebied overgewaardeerd is.

Ethereum koers grafiek – TradingView

Hoewel het risico op een correctie aanwezig is, is de verwachting hoog dat de hype rondom Ethereum nu zal toenemen, waardoor de ETH koers zo vroeg als volgende week weer omhoog kan schieten.

Sommige analisten denken dat Ethereum de laatste crypto is die een ETF zal krijgen, maar er is ook een deel dat gelooft dat Solana, de nummer 5 grootste cryptomunt, binnen enkele jaren ook een ETF zou kunnen krijgen.

Ondanks dat Ethereum de grootste altcoin is, blijft de blockchain duur in gebruik, vooral voor de kleinere investeerders. Om deze reden zal Ethereum waarschijnlijk niet alle aandacht opeisen en kunnen andere blockchains zoals Solana, Base en Polygon later dit jaar ook een grote crypto rally verwachten.

Welke altcoins gaan stijgen in nieuwe ETF crypto rally?

Ethereum is deze week bijna $ 100 miljard gestegen in market cap, wat resulteerde in een stijging van 20%. Een kleine altcoin die 1% van deze influx als volume krijgt, kan misschien wel 100 keer over de kop gaan. Kleinere altcoins kunnen daarnaast meeliften op het succes van grote altcoins, waaronder ETH.

Vandaag kijken we naar 2 altcoins die mee kunnen liften op de hype die Ethereum naar verwachting op zal wekken met de goedkeuring van de ETF. De onderstaande altcoins zijn nu nog voor een lage prijs te koop in de presale, maar zullen binnenkort lanceren en zijn op dat moment mogelijk spotgoedkoop.

Dogeverse (DOGEVERSE)

Dogeverse (DOGEVERSE) is een nieuwe meme coin die gelanceerd zal worden op Ethereum, maar ook een bridge heeft naar 5 andere blockchains. Zo kan deze meme coin profiteren van het succes van Ethereum, maar ook van de groeiende populariteit van alternatieve blockchains, zoals Solana, BSC, Polygon, Avalanche en Base.

Deze multi-chain functionaliteit geeft dit alternatief voor Dogecoin nog meer kans om viraal te gaan. Daarnaast biedt de token extra utility in de vorm van staking rewards, waarmee je DOGEVERSE tokens kunt verdienen door deze voor een langere periode vast te houden.

De Dogeverse presale heeft meer dan $ 15 miljoen weten op te halen en zal binnenkort sluiten. In de laatste dagen kun je DOGEVERSE kopen voor $ 0,00031 per token voordat deze gelanceerd wordt op exchanges en mogelijk flink kan stijgen in waarde.

 

99Bitcoins (99BTC)

Een echte utility token die je dit jaar niet wilt missen is 99BTC van 99Bitcoins. Dit opkomende Learn-to-Earn platform biedt nieuwe en bestaande crypto gebruikers de mogelijkheid om meer te leren over crypto en daarmee geld te verdienen.

Met een grote verwachte instroom van nieuwe crypto gebruikers, kan de vraag naar 99BTC mogelijk erg groot worden en kun je hier als vroege investeerder van profiteren. 99BTC tokens bieden je toegang tot extra features, waaronder de gelegenheid om extra tokens te verdienen met staking.

Je kunt 99BTC tokens vroegtijdig kopen voor $ 0,00106 per stuk tijdens de presale. Het is ook mogelijk om je tokens direct te staken voor een gigantische APY van 1.040%. Na de presale kun je je tokens claimen via de claim pagina en zal de token gelanceerd worden op Ethereum.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post ETH koers verwachting: Hoeveel kan Ethereum waard worden in nieuwe crypto rally na ETF-lancering? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.