ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft al een aantal dagen moeite met het doorbreken van deze belangrijke weerstand. Dat is overigens niet heel gek, want in de afgelopen maand pakte de grootste altcoin ter wereld een stijging van meer dan 30%. 

Voor de komende maanden wordt er vooral gekeken naar de Bitcoin koers vanwege de komende Bitcoin halving, maar hier moet ook Ethereum van gaan meeprofiteren. Wat gaat Ethereum doen in de tijd tot aan deze halving in April?

Ethereum stijging veroorzaakt door DeFi applicaties

Ethereum was één van de eerste blockchain netwerken waar andere ontwikkelaars actief mee aan de slag konden. Dat heeft inmiddels geresulteerd in een groot netwerk van andere tokens en DeFi applicaties die gebruik maken van de Ethereum blockchain.

Al deze tokens en applicaties zorgen voor een verhoogde TVL op deze blockchain. TVL staat voor Total Value Locked en gaat om de totale waarde die vast is gezet in dit soort applicaties of tokens. Hoe hoger de TVL, hoe stabieler de originele cryptomunt van de blockchain is.

Ethereum is nog altijd de meest populaire blockchain voor ontwikkelaars, hoewel projecten als Solana en Cardano wel snel terrein aan het winnen zijn.

Proof-of-Stake model zorgt voor burns

Sinds Ethereum overgestapt is op het Proof-of-Stake model is het een deflatoire asset geworden. Dit houdt in dat er steeds minder Ethereum tokens beschikbaar zullen zijn waardoor er schaarste optreedt. Normaal gesproken zorgt een verminderd aanbod van een cryptomunt voor een stijging in de koers.

Ethereum was eerst altijd een inflatoire asset, maar door af te stappen van het Proof-of-Work model is er een nieuw consensus mechanisme ingevoerd die zorgt voor burns. Dat komt omdat er bij elke transactie een klein deel van de gas fees geburnd worden.

Hieronder zie je duidelijk dat het aantal Ethereum tokens tot aan september 2022 snel steeg. Via het Proof-of-Work model werden er immers telkens nieuwe tokens uitgekeerd aan miners die succesvol nieuwe blocks aan de Ethereum blockchain wisten toe te voegen.

Sinds september daalt de voorraad juist. Doordat er slechts een fractie van de tokens geburnd wordt, gaat dit niet op een hoog tempo, maar het feit dat de nieuwe tokenuitgaves gestopt zijn, zorgt al voor een heel ander aanbod aan ETH tokens.

Ethereum Koers 2021-2024

Ethereum wordt natuurlijk altijd nog het meest vergeleken met Bitcoin. Bij Bitcoin is er een vast aantal totale coins die beschikbaar zijn, namelijk 21 miljoen. De komende 116 jaar worden er nog nieuwe Bitcoins uitgegeven aan miners die aan het netwerk werken.

Vanaf dan zal het de maximale vraag behalen en gebeurt er in feite hetzelfde als bij Ethereum. Er worden bij Bitcoin geen coins geburnd, maar er raken wel Bitcoins kwijt. Hierdoor zal er ook bij de eerste cryptomunt ooit schaarste op gaan treden.

Alternatieven voor de Ethereum koers

Mocht de Ethereum koers moeite blijft ondervinden om de grens van 3.000 dollar te doorbreken, kan het verstandig zijn om je portefeuille uit te breiden met munten die de komende tijd een goede kans maken op een stijging. Hieronder volgen drie relatief nieuwe cryptomunten die in de komende maanden aanzienlijke stijgingen kunnen doormaken.

Bitcoin Minetrix – Bitcoin mining token in laatste fase presale

Bitcoin Minetrix is al een tijdje verkrijgbaar in een presale, maar gaat nu richting de laatste fase. In totaal heeft het project al meer dan $11,3 miljoen opgehaald en dus kun je nog heel even de token kopen via de website van het project.

Met de BTCMTX token kun jij gaan profiteren van cloud mining. Door de BTCMTX token te staken, ontvang je namelijk credits die je vervolgens in kunt zetten voor het minen van Bitcoin. Daarvoor ontvang je dan weer een mooie beloning.

Direct nadat je de tokens koopt, kun je ze vastzetten voor staking. Vervolgens zijn de tokens te claimen zodra de presale uitverkocht en afgelopen is. Vanaf dat moment zullen er ook exchange listings volgen, waardoor de token voor een nog groter publiek beschikbaar is.

 

Smog – Nieuwe meme coin met stormachtig begin

De nieuwe meme coin Smog werd onlangs gelanceerd, maar inmiddels hebben al veel traders van de coin gehoord. Dat komt mede door de stijging van meer dan 900% die het meemaakte op de dag dat het gelanceerd werd.

Inmiddels heeft de coin zich al gevestigd in de top 20 meest waardevolle meme tokens en dan staat er ook nog eens veel te gebeuren. Zo komt er een airdrop aan waarbij ze een groot deel van de tokens aan traders weggeven en wordt de token nog gelist bij meerdere exchanges.

smog token kopen

Je kunt nog meedoen met de airdrop door nu tokens te kopen via de website en ze direct te staken. Voor beide ontvang je airdrop punten zodat je het aantal tokens dat je hierbij ontvangt, vergroot.

 

Sponge V2 – Spongebob meme coin met nieuwe V2 tokens

De meme coin Sponge kreeg vorig jaar al veel aandacht toen het in de eerste dag na lancering tien keer zoveel waard wordt en er is nu een vervolg. De Sponge V2 token is gelanceerd voor iedereen die al in bezit was van V1 tokens, maar is nu ook verkrijgbaar voor het grote publiek.

De tokens zijn te koop via de website van Sponge waarbij je ze ook meteen vast kunt zetten voor staking. Met het staken van de Sponge V2 tokens kun je tot meer dan 800% aan rente ontvangen per jaar.

sponge v2 staking

Door nu alvast in Sponge V2 te investeren, profiteer je van een lage instapprijs, hoge beloningen voor staking en ben jij de eerste exchange listings voor. Als de token opnieuw 10x zoveel waard wordt bij een exchange listing ben jij er dit keer bij!

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.