ETH Koers Pumpt $3,4k Voorbij, Hoeveel Kan Ethereum Waard Worden?

Ethereum’s koers bereikte vandaag een indrukwekkende mijlpaal na de $3,400 te passeren. Hierbij is het tekenen van consolidatie vergelijkbaar met Bitcoin, en lijkt ETH zich klaar te maken voor nog een bullish opmars.

Met de prijs die comfortabel boven de $3,350 en de 100-uurs Simple Moving Average handelt, ondersteund door een opwaartse trendlijn op $3,250, wijst alles op een sterk momentum.

Dit momentum culmineerde op 28 februari, toen Ethereum zijn hoogste punt in meer dan twee jaar bereikte op $3,488. Gezien deze positieve trends, hoeveel kan Ethereum waard worden?

Ethereum Koers Zet Sterke Opwaartse Beweging Voort

Na het overwinnen van de $3,000 drempel blijft Ethereum sterk presteren in een bullish markt. Deze stijging volgt op Bitcoin’s opvallende doorbraak boven $60,000, op weg naar $64,000. Ethereum, niet achterblijvend, heeft de weerstand van $3,320 doorbroken, wat leidde tot een stijging van meer dan 10% en zelfs een test van het $3,500 niveau.

Een nieuwe piek voor meerdere maanden is vastgesteld rond $3,496, gevolgd door een tijdelijke terugval naar $3,111. Ethereum richt zich nu op een herstel, handelend boven $3,350 en de 100-uurs Simple Moving Average, met ondersteuning op een cruciale bullish trendlijn bij $3,250.

De koers staat nu voor onmiddellijke weerstand nabij $3,450, met belangrijke niveaus rond $3,500 en $3,550 in het vizier. Een overwinning boven de $3,550 kan Ethereum een significante bullish impuls geven, potentieel leidend naar weerstanden van $3,680 en daarna $3,800, waarmee de basis wordt gelegd voor verdere groei.

Ethereum Handelaren Zien Financieringskosten Stijgen tot Piek van 2021

Terwijl de cryptomarkt op 28 februari een verhevigde rally beleefde, met Bitcoin en Ethereum die beide historische hoogtepunten bereikten, kwam Ethereum dicht bij het doorbreken van de $3,500 weerstand. Desondanks wijzen belangrijke indicatoren uit de derivatenmarkt van Ethereum op een potentieel risico voor een terugval.

De financieringskosten, een maatstaf die de dagelijkse vergoedingen tussen actieve handelaren van eeuwigdurende futurescontracten voor een specifieke cryptocurrency weergeeft, zagen een opmerkelijke stijging op 28 februari, tot wel 0,07% binnen het dagelijkse tijdsbestek, de hoogste sinds april 2021.

Deze stijging, ongeveer 40% hoger dan de piek van 0,06% in de aanloop naar Ethereum’s all-time high van $4,800 in november 2021, suggereert dat handelaren buitengewoon positief zijn, maar ook dat de markt oververhit raakt met sterk gehefboomde bullish inzetten.

Deze marktdynamiek kan leiden tot een ‘long squeeze’, een fenomeen waarbij verkopers lange posities dwingen te liquideren, wat de prijsdaling versterkt en aanzienlijke verliezen voor bullish handelaren kan veroorzaken.

Hoeveel Kan Ethereum Waard Worden?

Te midden van de recente marktopwarming, aangeduid door de piek in financieringskosten op 28 februari, lijkt de Ethereum (ETH) prijs een mogelijke terugval te riskeren. Desondanks wijst het optimisme onder investeerders, gedreven door de anticipatie op de uitspraak over Ethereum ETF’s in mei 2024, op een sterk ondersteuningsniveau boven de $3,000.

Volgens IntoTheBlock’s data bevindt ongeveer 96% van de huidige houders zich in een winstgevende positie met Ethereum die momenteel rond de $3,340 handelt, wat de kans op een snelle neergang verkleint.

De steun van 9,7 miljoen adressen, die samen 10,3 miljoen ETH bezitten gekocht rond de $3,176, belooft een robuuste ondersteuningslijn. Als de prijs zoals voorspeld boven de $3,500 uitkomt, zou Ethereum kunnen opstomen naar $4,000 in maart 2024.

Dit scenario wordt echter bemoeilijkt door de significante verkoopdruk rond de psychologische weerstand van $3,500, waardoor het pad naar verdere waardetoename een uitdagende opgave blijft.

Naast Ethereum zijn er ook andere opkomende munten die de aandacht trekken in de cryptowereld. Deze nieuwe spelers, nog in de presale-fase, bieden investeerders de kans om vroegtijdig in te stappen en mogelijk te profiteren van hun enorme groeipotentieel in deze markt.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin Minetrix heeft een revolutionaire aanpak geïntroduceerd voor crypto-investeerders die willen profiteren van bitcoin mining zonder de noodzaak van eigen mining hardware of uitgebreide technische kennis. Dit baanbrekende concept wordt mogelijk gemaakt door hun BTCMTX-token, dat op het Ethereum-netwerk werkt.

Een opmerkelijk aspect van Bitcoin Minetrix is het ‘Stake-to-Mine’-mechanisme. Door BTCMTX-tokens te staken, kunnen gebruikers extra tokens en mining credits verdienen. Deze credits vertegenwoordigen getokeniseerde miningrechten en kunnen worden ingewisseld voor gratis hashkracht om bitcoin te minen.

Investeren in BTCMTX, momenteel geprijsd op $0,0137 per token, wordt gezien als een kans om te profiteren van zowel de groei van deze specifieke token als het vertrouwen in de toekomst van bitcoin zelf. Dit innovatieve model maakt bitcoin-mining toegankelijker dan ooit, wat heeft geleid tot Bitcoin Minetrix die al meer dan $11,4 miljoen heeft opgehaald tijdens de pre-sale.

Green Bitcoin (GBTC)

Green Bitcoin ($GBTC) vertegenwoordigt een innovatieve fusie tussen het erfgoed van Bitcoin en de milieubewuste blockchain van Ethereum, met als doel het bieden van een duurzaam stakingsmodel genaamd “Gamified Green Staking”. Dit model moedigt investeerders aan om bij te dragen aan een groenere toekomst, terwijl ze tegelijkertijd passief inkomen genereren. Met een indrukwekkende start heeft de presale van $GBTC al meer dan $1,2 miljoen opgebracht, wat wijst op sterke interesse vanuit de gemeenschap en investeerders.

$GBTC is nu beschikbaar tegen een aantrekkelijke prijs van $0,493, waardoor het een uitgelezen kans biedt voor vroege investeerders die willen bijdragen aan en profiteren van een meer milieuvriendelijke cryptomarkt. Door deel te nemen aan de presale via de officiële website kunnen investeerders niet alleen investeren in $GBTC, maar ook deelnemen aan een beloningssysteem dat extra tokens biedt voor staking en betrokkenheid bij de gemeenschap.

Green Bitcoin vertegenwoordigt een duurzame investeringsmogelijkheid met potentieel voor significante groei, vooral gezien de aankomende Bitcoin-halvering. Als een groener alternatief in de cryptowereld belichaamt $GBTC de kans om zowel milieubewust te investeren als te profiteren van de dynamische cryptomarkt.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post ETH Koers Pumpt $3,4k Voorbij, Hoeveel Kan Ethereum Waard Worden? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.